ФК Копенхаген прекъсна серия на Байерн и заплете развръзката

Ман Юнайтед пропиля два гола аванс срещу Галатасарай, всичко ще се реши в последния кръг

Спорт
11:00 - 30 Ноември 2023
1382
ФК Копенхаген прекъсна серия на Байерн и заплете развръзката

Байерн (Мюнхен) и ФК Копенхаген извъртяха 0:0 в мач от група "А" на Шампионската лига. Баварците не изиграха добър мач, нямаха много положения и дори можеха да загубят, ако не бяха феноменалните изяви на Мануел Нойер.

Томас Тухел даде почивка на някои от титулярите си, след като тимът му вече си бе осигурил не само класирането, но и първото място в групата. Немските шампиони на няколко пъти през мача имаха претенции за дузпа, но те не бяха уважени от рефера Стефани Фрапар.

Същевременно Байерн не успя да продължи рекордната си серия от 17 поредни победи в групите на Шампионската лига, макар и вече да е с 39 последователни мача без поражение. ФК Копенхаген пък може да е доволен от силното си представяне, като датчаните държат всичко в ръцете си и при победа в последния мач от груповата фаза срещу Галатасарай със сигурност ще се класират за осминафиналите. Байерн пък ще гостува на "Олд Трафорд" на Манчестър Юнайтед в голямото дерби от последния ден на групите.

Според статистиката преди мача Байерн традиционно играеше успешно срещу датски отбори, като във всички четири случая досега печелеше вкъщи срещу тимове от тази страна, но това днес не се случи. ФК Копенхаген пък никога не е побеждавал немски отбори в 14-те случая, в които са играли със съперници от Германия. В предишната среща в датската столица баварците успяха да осъществят труден обрат с 2:1.

Манчестър Юнайтед изпусна аванс от два гола и записа зрелищно равенство 3:3 с Галатасарай при тежки условия в Истанбул. Така "червените дяволи" остават на последно място в Група "А" на Шампионската лига с едва една победа от пет мача, но все още имат шанс да продължат напред при добри развръзки за тях в последния кръг.

Тимът на Ерик тен Хаг на два пъти повеждаше с два гола - 2:0 и 3:1, но не успя да стигне до победа за пореден път в свое гостуване. Голяма вина за това имаше Андре Онана, който се намеси много лошо при първите два гола за домакините. Алехандро Гарначо и Бруно Фернандеш вкараха две попадения за гостите до 18-ата минута, но Хаким Зиеш намали от пряк свободен удар след лоша намеса на Андре Онана. 

Скот Мактоминей отново даде преднина от два гола на "червените дяволи", но нова грешка на Онана след пряк свободен удар на Зиеш върна Галатасарай в мача. В 71-вата минута Керем Актюроглу изравни.

До края Манчестър Юнайтед пропусна добри възможности да стигне до победата, като удар на Бруно Фернандеш срещна и гредата. 20-кратният шампиона на Англия обаче се намира в тежка ситуация, тъй като в последния кръг приема победителя в групата Байерн (Мюнхен) и не само има нужда от задължителна победа, но не тя може да се окаже недостатъчна, защото Юнайтед вече на държи съдбата в ръцете си.