Флагчета с цветовете на дъгата на тренировка на Уелс

Новини
11:15 - 24 Ноември 2022
2037
Флагчета с цветовете на дъгата на тренировка на Уелс

Уелс постави флагчета с цветовете на дъгата на видно място по време на последната тренировка на отбора, като така отправи ясно послание към организаторите на Световното в Катар.

Преди началото на първенството имаше обещания, че феновете и футболистите ще могат ясно да изразят подкрепата си към хората от LGBTQ+ общността заради факта, че хомосексуалоността на практика е забранена със закон в държавите от Персийския залив.

В последния момент обаче от ФИФА обърнаха плочата и забраниха всякакви подобни прояви по време на мачовете. Капитаните на отборите пък бяха заплашени, че ще получават директни жълти картони, ако носят ленти с цветовете на дъгата.

Това обаче не се понрави на повечето отбори, които по един или друг начин намериха как да отправят своето послание. Футболистите на Германия закриха с ръце устите си, когато застанаха за снимка преди мача с Япония. Някои от тях пък бяха с връзки на обувките в цветовете на дъгата.

От Уелс изглежда са избрали друг начин на протест срещу ФИФА и организаторите на Световното, поставяйки шарени флагчета на четирите корнера на терена за тренировки.

За момента от световната футболна централа решиха да не наказват Германия за поведението на играчите, а по всичко личи, че и Уелс няма да получи наказание за това си действие.