Флик: Монако заслужаваше победата

Идеално начало, заяви наставникът на монегаските

Спорт
11:55 - 20 Септември 2024
1213
Флик: Монако заслужаваше победата

Старши треньорът на Барселона - Ханзи Флик, заяви, че не е притеснен от представянето на отбора си, въпреки поражението с 1:2 при гостуването на Монако в първия кръг от Шампионската лига.

Домакините се възползваха от численото си превъзходство, след като защитникът Ерик Гарсия получи директен червен картон и напусна игра само 10 минути след началото на срещата.

Флик остана позитивен след загубата и призова футболистите да насочат внимание към двубоите, които предстоят.

"След червения картон на Гарсия играта се промени тотално, но виждам положителните страни. Опитахме се да се защитаваме като отбор и да атакуваме като отбор. Имахме шансове, но те заслужаваха да спечелят", призна Ханзи Флик.

"Казах на отбора да вдигне глава, защото футболистите са разочаровани, но трябва да се съсредоточим върху предстоящото в неделя (мач от Ла Лига срещу Виляреал). Време е да се възстановим. Надявам се играчите да се върнат готови с много енергия. Имаме играчи, които дадоха повече от 100 процента от себе си. Всеки футболист се опита да даде най-доброто от себе си в тази ситуация. Наистина се гордея с този отбор, но трябва да приемем днешната загуба", коментира още германския специалист.

Флик отрече твърдението, че каталунският гранд има затруднения в най-престижния европейски клубен турнир и увери, че е оптимист за шансовете на тима в Шампионската лига, която за последно спечели през 2015 година.

"Ситуацията с червения картон промени нашия план, но трябва да го приемем - случва се", каза още бившият старши треньор на Байерн Мюнхен.

"Ние сме достатъчно силни, за да играем добър сезон в Шампионската лига. Предстоят ни седем мача и мисля, че ще спечелим много", добави Флик.

Барселона посреща швейцарци Йънг Бойс в следващия си двубой от Шампионската лига.

Старши треньорът на Монако - Ади Хютер, остана доволен от победата над Барселона с 2:1.

"Да, това беше идеалното начало. Фантастична победа, щастие за отбора, щастие за нашите фенове и за клуба. Първо, много съм горд – особено с момчета като Елис Бен Сегир, който е на 19 години, Магнес Аклиуш, който игра в Шампионската лига за първи път, Ламин Камара, който е на 20 години. Ето така искаме да играем в Монако. Много се радвам за играчите. Със сигурност ще им остане страхотен спомен.

Това беше първият ми мач в Шампионската лига и първата ни победа и никога няма да го забравя. Бях много впечатлен от нашите фенове. Когато чуете химна на Шампионската лига, е хубаво. Но като цяло, когато си треньор, наистина си фокусиран само върху играта и ние заслужавахме победата“, каза Хютер след мача.