Флойд Мейуедър - милиони долари и страхотен лукс

Мачът с Мани Пакиао чупи рекордите по брой зрители, прекъсва пенсията си заради мач с Конър Макгрегър

Топ
17:55 - 28 Септември 2022
4414
Флойд Мейуедър - милиони долари и страхотен лукс

Флойд Джой Мейуедър-младши е роден на 24 февруари 1977 г. Той е от Мичиган, син на борец и племенник на двама професионални боксьори. Именно този спорт омагьосва и него и той като един от малкото може да се гордее с кариера, която не е белязана от нито една загуба.

Флойд има невероятния резултат от 50:0. Известен е и със зрелищния си начин на живот, който представя в своя Instagram, където го следват почти 30 милиона фенове.

Животът на Флойд Мейуедър е пълен с лукс, скъпи дрехи, спортни коли и частни самолети. Не винаги обаче е било така и той успява да постигне успехите си, започвайки буквално от нулата. Какво предшества успеха му?

Флойд Мейуедър не е израснал в идеални условия. Майка му е била пристрастена към наркотиците и самият той като дете много добре е знаел какво означава бедност. Добър пример за него не е бил дори и баща му, който е лежал в затвора за трафик на наркотици. Затова младият Флойд прекарва по-голямата част от детските години при баба си.

Дори не успява да завърши гимназия и насочва цялото си внимание към спорта. Първите си боксови ръкавици получава на седемгодишна възраст. Именно боксът се превръща в неговото убежище от всички проблеми, съпътстващи детството му.

Флойд Мейуедър постига първия си голям боксов успех, когато е на 16 години. Той печели тогавашното национално първенство „Golden Gloves“. Той е един от малкото боксьори, които могат да се похвалят с непокътнатото си лице, заради което получава прякора „Хубавото момче“. Повечето му колеги имат счупени носове, липсващи зъби или други белези от ударите.

Лицето на Флойд е истинско доказателство за това, че той не губи и наистина може да се противопостави на ударите. Още като млад има честта да участва в олимпийските игри. Желанието му за спечелване на златото обаче е спряно от загуба на полуфиналния мач. Въпреки това Флойд завършва аматьорската си кариера с невероятен резултат. Според някои източници резултатът му е 84:6, според други 84:8 или 84:9. Независимо от това кои данни са верни, това са наистина спиращи дъха резултати.

След като се присъединява към професионалистите, Флойд Мейуедър става известен като боксьор, който не губи. Той започва кариерата си под ръководството на чичо Роджър, който е заменен на треньорски стол от бащата на Флойд след излизането му от затвора. Противниците, срещнали Мейуедър на ринга през втората половина на 90-те години, имат съдба под формата на нокаут или технически нокаут.

Флойд Мейуедър печели първата си титла в категория „перо“ през 1998 г. След това следва лавина от победи и триумфални моменти. Флойд Мейуедър елиминира 24 противника в световни мачове. Освен това той е печели няколко награди за най-добър боец ​​на ESPY.

Един от най-големите съперници в кариерата на Флойд е най-добрият филипински боксьор Мани Пакиао. Той е известен като първият шампион в историята на бокса, който успява да спечели титли в осем теглови категории. Мачът между Мейуедър и Пакиао е огромно събитие, което се привежда на 2 май 2015 г. в Лас Вегас. Това е най-гледаният PPV (pay per view) формат в историята, гледан от повече от 4,6 милиона зрители.

Боксьорите си разменят общо почти 900 удара и мачът продължава цели 12 изтощителни рунда. Както знаете, именно Флойд печели мача. Сумата, която той получава по сметката си след този мач, никога не е била официално потвърдена. Изчислено е обаче, че може би става въпрос за невероятните 180 милиона долара. Въпреки големите очаквания и маркетинг, легендарният мач беше критикуван заради по-слабото си спортно ниво. По-късно Мани Пакиао призна, че по време на мача е бил с ранено рамо.

Така и никога не се състоя мач-реванш с Мани Пакиао, поне до времето на написването на тази статия. Няколко пъти се спекулираше за такъв сблъсък, но самият Мейуедър заяви, че повече в живота си няма да се изправи срещу легендарния филипинец. Междувременно той успява да сложи край на професионалната си кариера.

Мейуедър се завърна на ринга от спортна „пенсия“ заради мач с ММА легендата Конър Макгрегър. Това отново беше изключително коментирана среща, която се разигра в 10 рунда. По време на мача ирландският боец ​​най-накрая се поддаде на силен удар от боксовия шампион и мачът завърши с технически нокаут. Конър Макгрегър в крайна сметка става 50-ият скалп на неудържимия Флойд Мейуедър (50:0).

Професионалната боксова кариера на „Хубавото момче“ е съпътствана от милиони долари, ексцентричен стил и страхотен лукс. Той е известен с това, че глези децата си със скъпи подаръци и превръща имота си в колекция от диамантени часовници и бижута.

Също така харчи хиляди долари годишно за бельо. Известно е, че го използва само веднъж и след това го изхвърля. Флойд Мейуедър също така обича да представя показния си начин на живот в Instagram. Според източници от обкръжението му обаче той е склонен да подкрепя благотворителни мероприятия без особена публичност.

Например, Флойд предложи да плати погребението на покойния афроамериканец Джордж Флойд, който почина след неадекватна полицейска намеса. През 2021 година Мейуедър отново ще прекъсне спортната си пенсия и ще се качи на ринга, където ще се срещне с ютюбъра Логан Паул.

Ако се интересувате от живота на Флойд Мейуедър и искате да научите повече за него, не пропускайте да гледате нашето видео. Освен интересни факти, ще ви разкажем и как легендарният боксьор се е подготвял за мачове си и какво не трябва да липсва в менюто му.