Флорентино Перес си знае своето: Юве и Милан не са напуснали Суперлигата

Всъщност, все още никой не го е направил, категоричен е шефът на Реал Мадрид

Спорт
17:06 - 22 Април 2021
497
Флорентино Перес си знае своето: Юве и Милан не са напуснали Суперлигата

Президентът на Суперлигата и Реал Мадрид Флорентино Перес продължава да настоява, че проектът за новия затворен турнир изобщо не е пред закриване, както се опитват да изкарат противниците му. 

Вече 10 клуба обявиха под една или друга форма, че прекратяват участието си в Суперлигата, преди тя още да е стартирала. Първи направиха това шестте английски клуба. След това към тях се присъединиха Атлетико Мадрид и Интер, а последни с изявления излязоха Милан и Ювентус. И ако първите осем клуба по еднозначен начин заявиха, че се оттеглят и прекратяват участието си в проекта, то Милан и Ювентус направиха доста завоалирани изявления. 

"Росонерите" изтъкнаха единствено, че клубът трябва да е чувствителен към гласовете на феновете, докато "бинаконерите" само констатираха, че проектът, в който иначе са убедени, не може да бъде "завършен в първоначално замислената си форма", след като някои клубове са заявили желанието си да се оттеглят. Явно тези позиции и думите, използвани в тях, са доста добре обмислени, тъй като първоначално всички медии вкараха Милан и Ювентус в групата на оттеглилите се. Перес обаче настоява, че двата италиански гранда не са напускали Суперлигата. 

Президентът стига още по-далеч, твърдейки че всъщност още никой не е напуснал, защото нито един от клубове, които обявиха това, не е заплатил съответната наказателна такса за излизане, която е задължителна според подписаните договори. 

"Ювентус и Милан не са напуснали. Барса все още мисли. Може би можем да променим малко формата - да влязат отборите от топ 4 на Англия, от топ 4 на Испания и т.н. Най-важното е големите отбори да играят помежду си, така че децата да гледат футбол. Клубовете, които основахме този проект, все още вярваме в него. Той не е мъртъв. Ще продължим да работим.

Все още никой не е платил наказателната такса за напускане. Почти всички продължаваме да бъдем част от това. Те все още не са напуснали. Всички 12 клуба, които основахме Суперлигата, сме подписали един и същи договор", заяви Перес.