Флорида е на финал!

Пантерите отвяха Каролина Хърикейнс с 4:0 победи

Спорт
11:53 - 25 Май 2023
3319
Флорида е на финал!

Гол на Матю Ткачук 4,9 секунди преди края на редовното време донесе победата на Флорида над Каролина с 4:3 и това класира тима на финала на Купа "Стенли" в Националната хокейна лига. Така Флорида победи съперника с 4-0 във финала в Източната конференция.

Лявото крило Ткачук вкара три победни гола за тима си в четирите мача от финала, а в тази среща се разписа на два пъти.

"Щастливи сме, че Чъки е в отбора ни", коментира вратарят на "Пантерите" Сергей Бобривски пред TNT. "Той беше страхотен през целия сезон и в плейофите и знае как се вкарват голове в големите мачове", добави той.

Флорида ще се бори за първата си Купа "Стенли", като отборът е играл финал единствено през 1996 година, загубен от Колорадо.

Попадението на Ткачук подобри рекорда и за най-късент решаващ гол в плейофите, като досега той се държеше от Ник Чец от Торонто, който бе вкарал победен гол срещу Ню Йорк Рейнджърс в шестия мач от серията през 1942 година.

Флорида ще играе срещу победителя от Западната конференция, като до момента Вегас води на Далас с 3-0.

Антони Дюклер и Райън Ломберг също вкараха за Флорида, а Бобровски направи 36 спасявания. Капитанът Александър Барков завърши с две асистенции. Пол Стастни, Теуво Таравайнен и Йеспер Фаст бяха голмайсторите на Каролина.