Флорида отново не остави шанс на Ураганите

Пантерите вече водят с 3:0 на Каролина и са на крамка от големия финал в НХЛ

Спорт
11:17 - 23 Май 2023
1987
Флорида отново не остави шанс на Ураганите

С гол на Сам Райнхарт в десетата минута на втората третина Флорида Пантърс победи с 1:0 гостуващия Каролина Хърикейнс в третия мач от финалната серия в Източната конференция на Националната хокейна лига.

По този начин "пантерите" поведоха с 3:0 успеха и се нуждаят от само още един, за да си осигурят място в спора за купа "Стенли" - нещо, което те не са правили от 1996 година насам.

До момента в историята на плейофите в НХЛ е имало 204 случая, в които един отбор е повеждал с 3:0 победи. В 200 от тях това е било достатъчно за спечелване на серията, като само четири пъти отбор, изоставащ с 0:3, е правил обрат.

Големият герой за третата победа на Флорида бе вратарят Сергей Бобровски. Руският страж направи 32 спасявания, с които отчая нападателите на Каролина. Така от началото на серията вратарят на Флорида е допуснал само три гола в общо три мача и малко над 13 третини игра.

Колегата му на вратата на Каролина Фредерик Андерсен имаше далеч по-малко работа и завърши срещата с 16 спасявания.

Най-неприятната новина за Флорида от срещата бе контузията на капитана Александър Барков. Финландецът получи травма в долната част на крака в средата на първата третина и не се завърна в игра.