Флорида Пантерс разнебити Далас Старс със 7:1

Спорт
10:11 - 15 Януари 2022
1631
Флорида Пантерс разнебити Далас Старс със 7:1

Флорида Пантърс разгроми със 7:1 гостуващия състав на Далас Старс в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), игран снощи в Слънчевия щат.

Още до деветата минути домакините водеха с 2:0, след голове на Густав Форслинг и Антъни Дюклеър. Във втория период последваха нови четири безответни попадения за Пантърс, които бяха дело на Картър Верхаег, Джонат Хубердо и Сам Бенет, който се разписа на два пъти. Единственият гол за Далас дойде 66 секунди след началото на последната част, а крайното 7:1 бе оформено от Бенет, който заформи своя хеттрик 4:06 преди сирената.

Със своята 25-а победа в 37 мача от началото на сезона Флорида заема първата позиция в Атлантическата дивизия с 55 точки, колкото им и вторият Тампа Бей. Шампионът от последните два сезона обаче е изиграл две срещи повече до момента. В следващия си двубой тимът на Флорида приема състава на Кълъмбъс, като срещата е тази вечер в 01:00 часа българско време.

За Далас поражението е общо 16-о в 34 мача, като финалистът за купа „Стенли“ от 2020 година заема шестото място в Централната дивизия с 38 пункта. Тази вечер от 02:00 Старс ще завършат обиколката си из Слънчевия щат с гостуване на Тампа Бей в повторение на финала от преди две години.