Флорида поведе на Рейнджърс във финала на Изток в НХЛ

Спорт
11:21 - 23 Май 2024
1539
Флорида поведе на Рейнджърс във финала на Изток в НХЛ

Вратарят Сергей Бобровски направи 23 спасявания за Флорида Пантърс при победата като гост на Ню Йорк Рейнджърс с 3:0 в първия мач от финала в Източната конференция на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

В серията се играе до четири успеха от седем възможни срещи, а вторият двубой предстои в петък в Ню Йорк преди Пантърс да бъдат домакините на третата и четвърта среща.

Матю Ткачък реализира петия си гол в плейофите при оставащи 3:34 минути от първата третина, а за гостите в третия период се разписаха още Сам Бенет и Картър Верхеге, който вече натрупа седем попадения в плейофите. Ткачък и Верхеге добавиха и по една асистенция.

Хокеистите на Рейнджърс отправиха 12 удара към вратата на гостите през първите два периода, а руснакът Бобровски спря още 11 в третата третина.

Преди Флорида да отбележи втория си гол, Бобровски направи две последователни спасявания. Вратарят на Пантърс не допуска попадение за втори път при участието си в плейофни срещи в НХЛ.

Състезателите от Ню Йорк така и не успяха да преодолеят стабилната защита на Флорида, а стражът на Рейнджърс Игор Шестьоркин отрази 25 удара.