Фолкът празнува Гергьовден

Глория, Галена, Гергана, Кали, Галин и Георги Янев са именници днес

През ключалката
13:03 - 06 Май 2019
3959
Фолкът празнува Гергьовден

Днес българската православна църква чества деня на св. Георги Победоносец, а именници са всички, носещи името Георги, Гергана и техните производни. Сред фолк звездите на "Пайнер“ има редица изпълнители, които празнуват. Това са Глория, Галена, Гергана, Кали, Галин и ръководителят на оркестър “Орфей” – Георги Янев, който е баща на Цвети Янева.

За всички тях днешният ден ще подари много вълнуващи моменти, а със сигурност няма да липсват и хубави изненади. Глория ще посрещне празника си със своите любими хора, а вечерта ще празнува и с многобройните си почитатели в Пловдив, защото е специален гост на пролетно фолк парти. Другата певица, която празнува имения си ден на Гергьовден е Гергана. Когато не е на участие, певицата обича да прекарва този ден със своето семейство, защото нейният баща също се казва Георги.

В навечерието на своя празник, ръководителят на орк. Орфей - Георги Янев, зарадва почитателите на фолклора с новината, че формацията е заснела нови видеоклипове, а Галена посреща Гергьовден с пореден успех – новият й проект, дуета с Миле Китич “Добре ли си”, продължава да жъне успехи. Гергьовден е специален ден и за Кали, за която празникът е двоен - освен нея, днес имен ден отбелязва и големият й син Георги.