Фонсека не се понасял с Ибра, Милан гони треньора

Кариерата на наставника в Милан може да приключи при загуба в градското дерби от Интер

Спорт
12:24 - 20 Септември 2024
1078
Фонсека не се понасял с Ибра, Милан гони треньора

Ръководството на Милан е взело решение на уволни старши треньора на тима Пауло Фонсека, ако той не успее да постигне убедителна победа над градския съперник Интер в Дерби дела Мадонина, тръби "Гадзета дело спорт".

Пауло Фонсека имаше труден старт на периода в Милан, като не успя да спечели доверието на феновете, което доведе до празни седалки на „Сан Сиро“ в последните мачове, включително и първия двубой на „росонерите“ в Шампионска лига, загубен от Ливърпул с 1:3.

Фонсека смени Стефано Пиоли едва през лятото, но може съвсем скоро да остане без работа. Португалският специалист води Милан в четири официални срещи, като загуби от Парма в Серия А и от Ливърпул в Шампионска лига. Фонсека не успя да постигне победи, завършвайки наравно с Торино и Лацио. Единственият успех през настоящия сезон е победа с 4:0 над новака Венеция.

Милан се изправя срещу Интер на 22 септември (неделя) от 21:45 в дербито от петия кръг в Серия А, което на практика ще реши съдбата на Фонсека в клуба. Вероятността португалецът да не бъде начело на отбора при октомврийската пауза за националните отбори е много голяма.

В същото време авторитетното издание тиражира скандалната информация, че причините за конфликта между Златан Ибрахимович и Пауло Фонсека не е само заради спортни резултати.

Споменават се три инцидента, довели до влошаване на отношенията им. Първият се случи по време на предсезонната подготовка, когато Фонсека заяви, че трансферният прозорец на Милан ще затвори с подписването на Юсуф Фофана, а няколко дни по-късно, по време на пресконференция, Ибрихимович заяви, че трансферният прозорец ще затвори, когато той каже това. Фонсека докладва Ибра на клубното ръководство за случилото се.

Другите два инцидента са станали при закрити врати в Миланело. Първият в навечерието на първия мач на Милан в Серия А срещу Торино (2:2), когато се твърди, че Ибрахимович е събрал играчите и е говорил с отбора в отсъствието на треньора.

Нещо подобно се случи и преди мача с Ливърпул в Шампионската лига (1:3), когато Златан се появи в клуба за първи път от две седмици. Беше видян да пита играчите как се справя Фонсека.