Формула 1 Гран При се завръща в Истанбул

Билетите за трибуните на състезанието бързо се изчерпват

Спорт
10:03 - 01 Октомври 2021
2401
Формула 1 Гран При се завръща в Истанбул

Пистата "Истанбул парк" отново се връща към календара на Формула 1 през 2021 г. Гран при на Турция ще се проведе на 8-10 октомври!

Миналогодишното състезание бележи първото участие на "Истанбул парк" в календара на F1 от 2011 г. Гран при на Турция се проведе за първи път през 2005 г. Hermann Пистата, проектирана от Tilke, е силно коментирана от шофьорите заради предизвикателното трасе.

Първоначално планирано да бъде заместващо събитие за Гран при на Канада през юни, Гран при на Турция през 2021 г. сега се провежда на 10 октомври б, като предишната дата бе отменена поради ограничения за пътуване заради Covid-19.

За разлика от 2020 г., феновете ще присъстват на тазгодишното събитие. Билетите за трибуните на състезанието бързо се изчерпват. 

Организаторите на състезанието бяха планирали да има фенове и през 2020 г., но тогава нарастващият брой случаи на коронавирус в страната промени тези планове.

Така 2021 г. ще бъде първата Гран при на Турция с присъстващи фенове от десет години насам. По тази причина се очаква висока посещаемост на това състезание. Миналата година се очакваше 100 000 фенове да посетят серийте, като почти половината от тези билети се продават в рамките на часове след излизането им.

Вчера започнаха да пристигат карго полетите със състезателните автомобили и оборудването на летищата в Истанбул. 

Организаторите на Гран при на Турция работят координирано с Министерството на здравеопазването на Турция, за да гарантират безопасността на участниците в състезанието. Ще бъдат въведени редица мерки за срещу пандемията. Пространствата за събития са проектирани да подпомагат социалното дистанциране и зоните ще бъдат редовно дезинфекцирани през състезателния уикенд. Трябва да сте наясно, че маски трябва да се носят през цялото време и температурата ще се измерва при влизане в комплекса.