Фотоокото на Lupa.bg: Десислав Чуколов с жест към Валери Симеонов: Ще ти прережа гърлото

Политика
14:30 - 29 Януари 2020
7326
Фотоокото на Lupa.bg: Десислав Чуколов с жест към Валери Симеонов: Ще ти прережа гърлото

Скандален жест на зам.-шефа на "Атака" Десислав Чуколов, отправен към лидера на НФСБ Валери Симеонов, засне фоторепортер на Lupa.bg. В спор за начина на водене на заседанията на Народното събрание тази сутрин, малко преди да бъде гласуван четвъртият вот на недоверие срещу кабинета, Десислав Чуколов се изправи на трибуната и с добре известния жест от уестърните показа на съпредседателя на "Обединени патриоти", че животът му виси на косъм.

По-рано шефката на законодателната институция Цвета Караянчева обяви от трибуната, че от следващата седмица до нея ще седне да води Симеонов, който досега не го е правил, но трябва да бъде включен заради ротационните начала на квотата на ОП. Павел Шопов от "Атака" обаче заяви, че се съмнява в неговите способности за водене на заседание, а колегата му Десислав Чуколов заключи, че явно председателят на парламента Цвета Караянчева се срамува той да застане до нея.

Вчера пък лидерът на националистите Волен Сидеров коментира, че не вярва в чистите намерения на доскорошния си партньор Симеонов за поправките в Закона за хазарта. Според него депутатът единствено целял да сложи свой човек начело на хазарта.