ФОТООКОТО на Lupa.bg: "Пирогов" се ремонтира ударно насред коронакризата

Общество
17:50 - 18 Ноември 2020
3291
ФОТООКОТО на Lupa.bg: "Пирогов" се ремонтира ударно насред коронакризата

В разгара на коронакризата и ежедневните рекорди за брой заразени и починали от COVID-19, на ремонта на спешната болница "Пирогов" в столицата е подадена здрава газ, видя обективът на Lupa.bg. Стотици работници се трудят на няколко места в комплекса - опаковани за саниране в момента са основният блок с поликлинична част, сградата на бившата болнична аптека, детската клиника, секцията по вътрешни болести и клиниката по урология.

Държавната поръчка за реновацията беше дадена миналата година, след като пожар изпепели клиниките по кардиология и вътрешни болести. Тогава само за броени дни болницата събра 750 000 лева от дарения на граждани  за ремонта, който чака от 2000-ата година.

Общата цена на подновяването и санирането на болницата е 13,5 млн. лева и се извършва от „Консорциум Пирогов 2019“ се състои от дружествата „Ви Джи Еф Инженеринг“ ЕООД, „Вендес-Инженеринг“ ЕООД, „Нак Тайм“ ЕООД, „Агенция дограми и фасади“ ЕООД, „Енергоефект Консулт“ ЕООД и „Лифтком“ АД.

Срокът за извършването на ремонта е една календарна година, но заради извънредната пандемична ситуация се работи на няколко смени и се очаква работата да бъде завършена предсрочно.

Вижте как се трудят в момента бригадите в Пирогов":

Снимки: Агнес Методиева