Фрайбург изравни брадат рекорд, сред като нашамари Борусия насред Мьонхенгладбах

Тимът на Кристиан Щрайх реализира и шестте попадения през първата част, а пет от тях през първите 25 минути

Спорт
20:30 - 05 Декември 2021
1390
Фрайбург изравни брадат рекорд, сред като нашамари Борусия насред Мьонхенгладбах

Борусия (Мьонхенгладбах) претърпя разгром с 0:6 от гостуващия Фрайбург в мач от 14-ия кръг на Бундеслигата. Домакините, които само преди няколко седмици победиха с впечатляващото 5:0 Байерн (Мюнхен), днес бяха разбити от своите съперници.

Тимът на Кристиан Щрайх реализира и шестте попадения през първата част на срещата, като по този начин Фрайбург изравни близо 40-годишен рекорд - стана едва вторият гост в историята, който вкарва 5 гола в рамките на само 25 минути игра. За последно това прави Борусия Мьонхенгладбах в мача си срещу Брауншвайг през октомври 1984-та.

Максимилиан Егещайн (2’), Кевин Шаде (5’), Филип Лийнхарт (12’), Никлас Хьофлер (19’), Лукас Хьолер (25’) и Нико Шлотербек (37’) бяха шестимата различни голмайстори, които вгорчиха вечерта на Ади Хютер и “жребчетата”.

Фрайбург откри резултата още във втората минута, когато много неорганизираната отбрана на домакините позволи центриране отляво да достигне до Макси Егещайн в наказателното поле и той отбеляза за 1:0. Нещата за домакините се влошиха още след само нови две минути, когато центриране на Кристиан Гютнер намери Кевин Шаде и той прати топката в мрежата за втори път.

В 13-ата минута играчите на Фрайбург достигнаха и до трето попадение след центриране от фал, което не бе отразено добре от Ян Зомер, а топката попадна в краката на Филип Лийнхарт, който се разписа за 3:0. Играчите на Кристиан Щрайх достигнаха до четвърто попадение в 20-ата минута, когато добро центриране от корнер на Винченцо Грифо намери Никлас Хьофлер и той прати топката в мрежата за четвърти път.

Само пет минути бяха необходими на Фрайбург за ново попадение в мрежата на “жребчетата”. Изпълнение на фаул малко след центъра на терена прати топката в наказателното поле, там тя бе посрещната с глава от Хофлер, който подаде към Холер и последният я прати в мрежата от близко разстояние.

Денис Закария създаде първото добро положение за своя тим в 35-ата минута, когато стреля добре, но вратарят на гостите отрази. Само две минути по-късно Фрайбург отговори с шесто попадение след нов фал, който бе пратен в мрежата.

Шестото попадение дойде в 37-ата минута, когато вторият централен бранител на гостите Нико Шлотербек също успя да се разпише и направи нещата за домакините наистина трагични.

През второто полувреме двата отбора не демонстрираха някакво особено желание да сътвоят нещо повече на терена и намалиха драстично темпото, а двубоя по-скоро се доиграваше. Играчите на Борусия (Мьонхенгладбах) на няколко пъти опитаха да осъществят малко по-опасни атаки, но така и не успяха да достигнат дори до почетно попадение.

С победата Фрайбург е на 4-ото място в първенството с 25 точки, а Борусия е на 13-ото с 18.