Франция пак удари Белгия

Спорт
11:29 - 15 Октомври 2024
2075
Франция пак удари Белгия

Франция постигна успех с 2:1 като гост на Белгия в мач от Група А2 в Лигата на нациите. С победата „петлите“ събраха 9 точки на второто място, докато „червените дяволи“ са трети с 4 точки в актива си.

Мачът в Брюксел започна по-добре за домакините, които имаха шанс след по-малко от минута игра, но Майк Менян спаси удар на Юри Тилеманс. В 13-ата минута удар на Лоис Опенда мина встрани от вратата.

В 17-ата минута Брадли Баркола засече центриране с глава, но ударът му не бе точен. При ответната атака Менян спаси удар на Леандро Тросар.

Така се стигна до 20-ата минута, когато Опенда бе фаулиран от Уилям Салиба и съдията отсъди дузпа. С нейното изпълнение се нагърби Юри Тилеманс, който обаче, стреля неточно от бялата точка и резултатът остана 0:0.

В 25-ата минута Баркола обстрелва вратата на Коен Кастеелс, но той внимаваше и спаси.

Последваха нови по-добри минути за Белгия, но Опенда и Шарл Де Кетеларе се отчетоха с пропуски за тима на Доменико Тедеско.

Така се стигна до 34-ата минута, когато Вут Фаес игра с ръка в наказателното поле и Франция получи правото да изпълни дузпа. Зад топката застана Рандал Коло Муани, който в 35-ата минута не пропусна и даде аванс на „петлите“.

В добавеното време на първото полувреме Опенда стигна до топката след подаване на Тимъти Кастан и я вкара в мрежата на Франция. Първоначално голът не бе зачетен заради засада, но след преразглеждане с ВАР стана ясно, че ситуацията е редовна и попадението бе зачетено – 1:1!

Две минути преди изтичането на час игра гол на Ману Коне за гостите не бе зачетен заради игра с ръка.

В 63-ата минута Муани вкара втори гол за петлите, а Чуамени беше изгонен в 76-ата, та французите трябваше да треперят докрая.