Франция прегази Мароко

В следващата фаза възпитаничките на Ерве Ренар ще срещнат единия домакин на турнира - Австралия

Спорт
17:45 - 08 Август 2023
2269
Франция прегази Мароко

Франция стана последният четвъртфиналист на Световното първенство за жени, след като разби Мароко с 4:0 в осминафиналния двубой помежду им, който се изигра в Аделаида.

“Сините” веднага наложиха натиск и сравнително бързо поведоха в резултата с убедителна преднина. В 15-ата минута те организираха чудесна атака по левия фланг, при която Сакина Каршауи центрира, а Кадидиату Диани беше точна с глава. Само пет минути по-късно именно нападателката се отчете с асистенция за гола на Кенза Дали.

В 23-тата минута Диани също така принуди Несрин Ел Чад да допусне груба грешка, след която Южени Льо Сомер прати топката в мрежата с шут по земя. През второто полувреме французойките отбелязаха само още един гол, като той също беше дело на Льо Сомер, която се разписа с глава след центриране на резервата Вики Бехо в 70-ата минута.

Така дамският състав на Франция последва примера на мъжкия отбор на страната, който също победи Мароко на Световното първенство в Катар, но в полуфинал. В следващата фаза възпитаничките на Ерве Ренар ще срещнат единия домакин на турнира - Австралия, като сблъсъкът помежду им е в събота от 10 часа българско време в Бризбън.