Французи въртят "черната борса" на Евро 2024

Билетът за Испания - Италия достигна до €1000

Спорт
13:45 - 21 Юни 2024
2340
Французи въртят "черната борса" на Евро 2024

Снощният сблъсък между Испания и Италия, завършил 1:0 за "Ла фурия" провокира цените на черния пазар за билети. Входният талон достигна до 1000 евро, като имаше такива, които дадоха парите с готовност, само и само да гледат сблъсъка от група В.

Доста преди срещата из улиците на Гелзенкирхен, където се събираха феновете на двата отбора, смугли търговци предлагаха билети наляво и надясно, а цената им стартираше от 300 евро.

Но никой няма гаранция, че ще е истински, затова тези, които бяха без пропуски за двубоя, гледаха доста мнително на тази опция и предпочитаха да гледат мача ли във фен зоната, или в някое заведение.

Около стадион "Арена ауф Шалке" се вихреше "черна борса", като основните заподозряни в търговията бяха лица от африкански произход и със същия цвят на кожата. Навсякъде гъмжеше от предлагащи билети, които се оказаха французи. И всичко това пред погледа на полицията, за която приоритет беше сигурността на гражданите.

За сравнение, колкото и странно да звучи - в Милано, около стадион "Джузепе Меаца", където Интер и Милан играят своите домакински срещи, билети предлагат единствено хора от неаполитанската структура на мафията.

От Испания са командировани доста цивилни ченгета, както и стотици от специалните части, които отговаряха специално за публиката на иберийците - от гарата до придвижването до стадиона.

Всъщност и цените в различните ресторанти и барове скочиха почти двойно, а собственици и сервитьори не показваха менютата умишлено, за да могат да правят "фокуси".

На местата в Гелзенкирхен, където бирата струваше от порядъка на 3.50 до 5 евро, тя изведнъж скочи доста и някои платиха безропотно около 20 евро за две бири.