Французите последно в ресторанта до полунощ

Германия забрани масовите събирания

Новини
22:08 - 14 Март 2020
2812
Французите последно в ресторанта до полунощ

Франция ще затвори от полунощ всички ресторанти, кафенета и развлекателни обекти като кина и дискотеки, както и повечето магазини, обяви тази вечер премиерът Едуар Филип, цитиран от световните агенции.

Целта е да се спре разпространението на новия коронавирус, предава БТА.

Ще бъдат затворени всички обекти, които приемат хора и не са от първостепенно значение за живота в страната. Ще останат отворени само хранителните магазини, аптеките и бензиностанциите, каза френският премиер на пресконференция.

Здравните власти междувременно съобщиха за 12 нови смъртни случая от коронавируса във Франция. С това общият брой на починалите в страната достигна 91.

Заразените са се увеличили до 4499 от 3661 вчера.

Промени въвежда и Берлин, където забраняват всички събирания на повече от 50 човека. Над 4200 са вече заразените с новия коронавирус в Германия.

Германското издание се позовава на данни на регионалните власти.

Вчера медии съобщиха за 3387 заразени в Германия.

Епицентърът на заразата в страната е западната провинция Северен Рейн - Вестфалия (най-малко 1636 случая). Следват южните провинции Бавария и Баден-Вюртемберг (съответно с 681 и 569 заразени).

Смъртните случаи в Германия от причиняваното от вируса заболяване Ковид-19 са осем, а един германец е починал в Египет.

Германската столица Берлин забрани всички обществени и частни събирания на повече от 50 души на едно място, предаде ДПА.

Мярката влиза в сила незабавно.

Всички кина, театри, концертни зали и спортни съоръжения в Берлин, наред с баровете, пъбовете, казината и нощните клубове, са затворени. Ресторантите ще могат да работят, ако са в състояние да осигурят дистанция от поне един метър и половина между клиентите.