Франк Рибери взе решение - край!

Французинът прекратява бляскавата си кариера

Нещо за четене
17:20 - 07 Октомври 2022
2975
Франк Рибери взе решение - край!

На 39 години бившият френски национал Франк Рибери реши да прекрати кариерата си. Въпреки че имаше договор със Салернитана до следващото лято, Рибери реши да спре да играе професионален футбол.

Както съобщава италианският журналист Джанлука Ди Марцио, поради наранявания и здравословни проблеми, Рибери осъзна, че е време да се откаже.

Последният мач на Рибери бе срещу Рома на 14 август, когато влезе като резерва за Салернитана при загубата с 0:1 в първия кръг на Серия А. Оттогава Рибери лекува поредна контузия, но болките в колената не спират и играчът е преценил, че е време да се откаже, пишат италианските медии.

Рибери е истински гигант в световния футбол, играл е за много отбори, а най-дълбока следа остави в Байерн Мюнхен. В Мюнхен той спечели всички възможни трофеи, има дори девет шампионски титли на Германия, а през 2013 г. вдигна трофея в Шампионска лига.

Рибери прекара последните години от кариерата си в Италия, играейки за Фиорентина и Салернитана, а също така игра за Марсилия, Галатасарай, Метц и Брест.

За националния отбор на Франция той отбеляза 16 гола в 81 мача. Освен с футболните си качества, Рибери беше разпознаваем и по големия белег на лицето си, за който наскоро говори публично.

„Всички, с изключение на родителите ми, коментираха външния ми вид и ръста ми. Чувствах се като осъден, бях много млад, никога не пророних сълза, но страдах много“, каза Рибери.

Известно е също, че родителите му са го оставили в дом, когато е бил само на две години

„Родителите ми ме изоставиха, когато бях бебе, но за щастие бързо намерих семейство, което от самото начало ми даде голяма любов и връзка, която някой друг реши да прекъсне“, гласи само едно от болезнените изречения, описващи живота на Франк Рибери.