Френска академия към пушачите: Не се колебайте да преминете към електронни цигари

60 на сто от французите смятат, че вейпингът и цигарите са еднакво вредни

Здраве
17:35 - 12 Декември 2019
2974
Френска академия към пушачите: Не се колебайте да преминете към електронни цигари

Пушачите, които възнамеряват да заменят цигарите с вейпинг, не трябва да се колебаят да го сторят, оповести Френската медицинска академия, цитирана от Франс прес. Тя отбеляза, че вейпингът, който "е нужен за спиране пушенето на цигари", е по-добре контролиран във Франция, отколкото в САЩ.

Френската медицинска академия е обезпокоена от ефекта, който "кризата на доверието", свързана с "внезапната епидемия от белодробни заболявания в САЩ" и окачествилия електронните цигари като "безспорно вредни" доклад на Световната здравна организация, може да има върху вейпинга.

Според резултатите от анкета през септември, 60 на сто от французите смятат, че вейпингът е поне толкова вреден, колкото тюнюнопушенето.

Въпросната криза на доверието може да причини смъртта на хиляди пушачи, докато тютюнът убива половината от потребителите си, се казва в комюнике на академията. Тя изтъква, че във Франция употребата на електронни цигари е свързана с норми за качество и сигурност, за разлика от САЩ, и че основната причина за епидемията от белодробни заболявания в САЩ е използването на масло, което е дериват на витамин Е, като добавка към вейпинг продуктите. Според академията, вейпингът допринася да се спре или намали тютюнопушенето.