Френската колония в Челси се увеличи с още един

Националът Аксел Дисаси подписа с лондончани

Спорт
13:59 - 04 Август 2023
2209
Френската колония в Челси се увеличи с още един

Челси привлече защитника на Монако Аксел Дисаси, обявиха официално от клуба. Лондончани ще платят 45 милиона евро за бранителя на Монако. Французинът бе свързван по-рано през лятото с трансфери в Манчестър Юнайтед и Нюкасъл, но в крайна сметка се озова на “Стамфорд Бридж”.

Той се превърна в една от приоритетните трансферни цели на “сините” след контузията на Уесли Фофана, който претърпя операция на коляното и има голяма вероятност да пропусне целия предстоящ сезон.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Axel is ready to get to it! ???? <a href="https://t.co/EQFipRjBnw">pic.twitter.com/EQFipRjBnw</a></p>&mdash; Chelsea FC (@ChelseaFC) <a href="https://twitter.com/ChelseaFC/status/1687383667461722112?ref_src=twsrc%5Etfw">August 4, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

“Това е нещо, което чаках. Много съм щастлив да бъде тук, в този голям клуб. Наистина съм горд, че мога да бъда част от това прекрасно семейство и се надявам да постигна големи неща тук, да спечеля трофеи. Ще направя всичко възможно, за да постигна целите си, а аз съм много амбициозен. Нямам търпение да усетя и енергията на публиката. Тоав е един много добър стадион, типичен английски, където можеш да усетиш близостта на феновете. Пламенността на привържениците в Премиър лийг, атмосферата, високото темпо в мачовете е нещо, което ме вълнува,” заяви Дисаси пред сайта на клуба.

Френският защитник се превърна в петото ново попълнение на Челси през това лято след привличането на Кристофър Нкунку, Лесли Угочукву, Николас Джаксън и Анхело Габриел.