Фрозиноне мечтае за Купата на Италия, след като изхвърли Наполи

Тимът за първи път се класира за 1/4-финалите за националния трофей

Спорт
11:34 - 20 Декември 2023
1641
Фрозиноне мечтае за Купата на Италия, след като изхвърли Наполи

Фрозиноне нанесе тежка загуба на шампиона на Италия Наполи с 4:0 като гост и го изхвърли на осминафинал в турнира за Купата на Италия. Най-доброто представяне на Фрозиноне в историята на Купата на Италия продължава, тъй като "канарчетата" ще продължат към четвъртфиналите.

Фрозиноне, който никога не е достигал дори до осминафиналите, ще се изправи срещу Ювентус или Салернитана в следващата фаза.

Наполи даде почивка на няколко от редовните си титуляри в началото, включително Виктор Осимен и Хвича Кварацкхелия, но ги изпрати на терена в 63-ата минута, когато резултатът беше 0:0. Първото полувреме завърши 0:0, а гостите нанесоха своя удар в рамките на 5 минути в средата на втората част. Енцо Баренеча откри резултата в 65-ата минута с глава, засичайки центриране от ъглов удар на Лука Гаритано.

Центрираната топка падна точно на главата му и след удара отиде до далечната греда за вратаря на Наполи Пиерлуиджи Голини. Това е първи гол за Баренеча във Фрозиноне, откакто пристигна от Ювентус. Още по-сериозна грешка в защита позволи на гостите да удвоят преднината си пет минути по-късно. Лошият пас на защитника Джовани ди Лоренцо позволи на Джузепе Казо да излезе един на един срещу Голини, който нямаше как да спре летящата топка към горния десен ъгъл.

Ди Лоренцо направи нова грешка в последната минута, когато фаулира Матиас Суле в наказателното поле. Уалид Шедира, който е под наем точно от Наполи, реализира получената дузпа. Абду Аруи също се разписа в добавеното време, за да постави началото на една прекрасна вечер за Фрозиноне, който празнува пред гостуващите фенове.

Домакините бяха неузнаваеми на своя стадион „Диего Армандо Марадона“, като единствено Джовани Симеоне видя гола си през първото полувреме отменен в резултат на игра с ръка при подготовката на атаката.

Фрозиноне ще изиграе своя четвъртфинален мач на 10 януари. Ювентус е домакин на Салернитана на 4-ти ми в тази среща ще стане ясен техният съперник.