Фрозиноне си уреди битка с Наполи за Купата

Спорт
11:38 - 03 Ноември 2023
1925
Фрозиноне си уреди битка с Наполи за Купата

Фрозиноне се наложи с 2:1 като гост над Торино след продължения в мач от фазата на 1/16-финалите за Купата на Италия. Така новакът в Серия А си осигури двубой с Наполи във фазата на осминафиналите.

Арийон Ибрахимович даде аванс на Фрозиноне в 5-ата минута, а Торино изравни чрез Давид Зима в 31-ата минута. Редовното време завърши при резултат 1:1, а в 98-ата минута Рейниер донесе успеха на Фрозиноне.

Двубоят започна с натиск от страна на Фрозиноне. В 5-ата минута Арийон Ибрахимович се възползва от рикошет в наказателното поле на Торино и прати топката в мрежата, за да изведе своя тим напред в резултата.

Гвидас Гинейтис центрира от корнер в 31-ата минута, а в наказателното поле на Фрозиноне Давид Зима се извиси над всички, за да засече топката с глава, преодолявайки Микере Керофолини, за да възстанови паритета.

Иван Илич вкара втори гол за Торино в 76-ата минута, но попадението не бе зачетено заради засада в хода на нападението на домакините.

В 82-ата минута Пиетро Пелегрини се справи със своя персонален пазач и стреля от близка дистанция в долния ляв ъгъл на вратата, но стражът на Фрозиноне отрази.

В четвъртата минута на добавеното време на срещата Никола Влашич излезе на чиста позиция в наказателното поле на Фрозиноне и шутира, но отново Керафолини отрази. Така редовното време приключи при резултат 1:1.

Кайо Жорже намери Рейниер, който овладя топката в наказателното поле и стреля в долния десен ъгъл, за да реализира, а попадението в 98-ата минута му се оказа с цената на победата на Фрозиноне.