Фучеджиева: Браво на детето, което работи на строежа!

Това момченце ще има занаят в ръцете, ще има и формирани трудови навици. Това е единствената гаранция за нормален живот, която може да му бъде дадена от родителите му

Топ
12:28 - 01 Септември 2023
9437
Фучеджиева: Браво на детето, което работи на строежа!

МИЛЕНА ФУЧЕДЖИЕВА

Чета в медиите драматични заглавия за детето, което работи. Все пак се намираме в страната, в която е написана книгата "Мамино детенце".

В Америка децата на повечето ми приятели, както и моето, започнаха да работят на 15 години, за да изкарват джобните си пари, но и - най-важното! - да научат как се изкарват пари, да разберат стойността им. Всички тези деца се справят с живота отлично. Тези, които родителите "жалеха", не се справят толкова добре.

Това момченце, заснето на строежа, ще има занаят в ръцете, ще има и формирани трудови навици. Това е единствената гаранция за нормален живот, която може да му бъде дадена от родителите му. Защо да не работи тази работа ако то няма нищо против? Сигурна съм, че ще е горд и щастлив със спечелените от него пари.

Вместо да бъдат баща и дете унижавани с идиотски коментари за робски труд, те заслужават поощрение в името на детето и неговото самочувствие на бъдещ самостоятелен човек. И вероятно то ще свърши работата по-съвестно от разни възрастни мърлячи, които ще си оставят ръцете. Тази работа я виждаме всеки ден.

Та така - браво на детето от мен. И браво на баща му, че му дава хляб в ръцете в едни нелеки времена.

* Коментарът е публикуван на страницата на Милена Фучеджиева във Фейсбук. Заглавията са на Lupa.bg