Фулъм оцеля, на успех е от Висшата лига

Лонданчани загубиха у дома от Кардиф, но продължават битката за промоцията

Спорт
08:29 - 31 Юли 2020
1258
Фулъм оцеля, на успех е от Висшата лига

Фулъм ще спори за финалното място, даващо право на промоция във Висшата лига, след като надви Кардиф с общ резултат 3:2 от двата плейофни полуфинала в Чемпиъншип.

Реваншът беше спечелен от гостите от Уелс с 2:1, които обаче не успяха да наваксат пасива от 0:2, с който изоставаха след първата среща.

Двубоят започна светкавично и за няма и 60 секунди в рамките на първите 10 минути на срещата вече бяха паднали две попадения. В 8-та минута, след изпълнение на ъглов удар от страна на Джо Ралс, на точното място в наказателното поле се оказа Къртис Нелсън, който разстреля стража на Фулъм Марек Родък с глава за 1:0 в полза на Кардиф.

Няма и минута по-късно обаче, в буквално следващата атака в мача, резултатът вече бепе изравнен. След нахлуване по десния фланг на Боби Рийд той намери непокрития на точката на дузпата Нийкенс Кебано, който изпревари неподготвените бранители на уелския тим, за да направи резултата 1:1.

Двата тима продължиха да си разменят положение, но минута след началото на втората част авансът отново се върна при гостуващия отбор. След изпълнение на дълъг тъч в наказателното поле на Фулъм Уил Ваулкс беше разочарован от намесата на Родак, преди Лий Томлин със странична ножица да направи резултата 2:1.

Темпото на игра продължи да е бясно, като в 68-та минута Том Керни нацели страничния стълб на вратата на Кардиф, а 4 минути по-късно Родак се отличи с поредна важна изява, спирайки удар на Томлин.

Въпреки хаотичния финален натиск на Кардиф момчетата на Скот Паркър успяха да удържат аванса си в общия резултат и така се поздравиха с място на финалния плейоф на стадион "Уембли". Там съперник ще е друг лондонски тим - съставът на Брентфорд.