Футболен отбор похарчи 243 млн. паунда за футболисти и поддържа 56 играчи на щат

"Челси" е може би най-разточителният клуб

Спорт
17:11 - 11 Август 2024
1310
Футболен отбор похарчи 243 млн. паунда за футболисти и поддържа 56 играчи на щат

Английският футболен клуб Челси харчи най-много пари за нови попълнения от всички клубове в Европа за трето поредно лято. Това е третият летен трансферен прозорец, откакто клубът бе поет от Тод Боели и Бехдад Егбали, т.е. след като Роман Абрамович продаде лондончани.

Разходната политика е "в сила" и е активна това лято, като идеята е изцяло да се обнови отборът и Челси да се отърве от всички играчи, които бяха в клуба по време на старото ръководство.

В момента Челси има невероятните 56 играчи. Само през настоящия трансферен прозорец на "Стамфорд Бридж" пристигнаха 12 нови играчи. За безсмислените ходове на клубните ръководители говори и фактът, че в момента отборът разполага с цели осем вратари.

Последното попълнение към може би най-големия отбор в историята на футбола е нападателят Нето, който пристигна от Уулвърхемптън за £54 милиона. Общо за нови играчи, чиято средна възраст е 21 години, Челси плати £243 милиона това лято, като първият от 12-те трансфера досега това лято беше завършен на 14 юни.

Много от 56-те играчи в списъка ще бъдат изпратени под наем, а голяма част от футболистите ще бъдат и продадени през настоящия трансферен прозорец.