Футболист на Борнемут е един от двамата новозаразени с коронавирус

Шестима души дадоха положителни проби след първия кръг на тестване на 17-18 май

Спорт
15:57 - 24 Май 2020
2412
Футболист на Борнемут е един от двамата новозаразени с коронавирус

Футболист на Борнемут е един от двамата с положителна проба за COVID-19 в английската Висша лига след втория кръг на тестване, съобщиха от пресслужбата на „черешките“.

От клуба не оповестиха името на играча, но заявиха, че той ще се самоизолира за период от една седмица в съответствие с медицинските протоколи, преди да се подложи на нов тест.

„Борнемут потвърждава, че един от техните играчи е тествал положително за коронавирус след втория кръг на тестване в клуба. След подновяването на тренировки при стриктни предпазни мерки, тренировъчната база на клуба остава безопасна работна среда за играчите и персонала, които ще продължат да бъдат тествани за COVID-19 два пъти в седмицата“, се казва в клубно изявление.

След като играчите подновиха занимания на малки групи във вторник, бяха потвърдени осем положителни теста за вируса сред отборите от висшия ешелон на Англия. Шестима души, включително защитника на Уотфорд и Адриан Мариапа и помощник треньора на Бърнли Йън Уоън, дадоха положителни проби след първия кръг на тестване на 17-18 май.

Висшата лига бе преустановена в средата на март, но правителството даде зелена светлина за подновяване на професионалния спорт във Великобритания от 1 юни.

Планът на Премиършип за завръщане – „Проект Рестарт“, е също насочен към рестарт на кампанията през идния месец, въпреки че все още няма конкретна дата.

Повече от 250 000 души се заразиха с вируса в Обединеното Кралство, а над 36 000 от тях починаха.