Футболист на Тотнъм се гаври с азиатец за коронавирус (ВИДЕО)

Малоумната изцепка на Деле Али може да навреди и на клуба, тъй като три от спонсорите са водещи азиатски фирми

Новини
17:03 - 11 Февруари 2020
1836
Футболист на Тотнъм се гаври с азиатец за коронавирус (ВИДЕО)

Халфът на Тотнъм и английски национал - Деле Али, може да получи наказание, след като се пошегува с новата напаст - коронавирус. Тъй като заразата плъзна от Китай, първите случаи на заразени хора бяха регистрирани през декември в Ухан.

От Футболната Асоциация на Англия започнаха разследване срещу футболиста, който сподели видео в Снапчат (Snapchat). В него той говори за опасността от вируса с насмешка.

Вижда се как Али си е сложил маска на лицето, а в близост до него е мъж от азиатски произход.

Халфът на шпорите доближава камерата до седналия мъж на няколко метра от него, като по този начин намекна, че именно азиатецът е преносител на опасния вирус. Деле Али написа: „Корона, каквооо? Гледайте със звук, моля“.

Освен, че английският национал е заплашен с наказание от ФА, той може да бъде наказан и от Тотнъм, въпреки че изтри видеото и поднесе на два пъти своите извинения. Националът на Англия дори се извини в китайската социална мрежа Weibo.

Наказанието за Али ще зависи главно от няколко неща - дали пуснатото в Снапчат е расистко или по-скоро агресивно спрямо азиатския мъж. Друго, което ще се вземе предвид, е дали е направено за публична консумация или за лична. Все пак полузащитникът пусна видеото само в личния си профил в социалната мрежа, който е достъпен само за определени хора, допуснати от самия него.

Въпреки това видеото се появи в интернет пространството и предизвика бурни негодувания не само от азиатската общност, но и от футболните запалянковци по цял свят.

Скандалът може да доведе до проблеми и за Тотнъм, тъй като три компании от Азия са сред водещите спонсори на клуба.