Футболистите на Динамо Киев няма да поздравят играчите на Партизан

Спорт
15:29 - 23 Юли 2024
4033
Футболистите на Динамо Киев няма да поздравят играчите на Партизан

Тази вечер футболистите на Динамо Киев посрещат Партизан Белград във втория предварителен кръг на Шампионска лига. Поради войната украинският отбор играе домакинските си мачове в чужбина. Двубоят срещу Партизан ще се състои в Люблин, Полша.

Въпреки че фокусът на играчите е върху мача, политиката се намеси в този мач.

Треньорът на Динамо Александър Шовковски разкритикува Партизан за част от подготовката за новия сезон, която са направили на приятелския турнир в Москва. Той осъди решението на сръбския клуб да пътува до Москва, столицата на страната, която нахлу в родината му и води завоевателна война срещу нея.

Шовковски прекара цялата си вратарска кариера в Динамо Киев, изигра повече от 633 мача, спечели титлата на украинското първенство четиринадесет пъти и още десет пъти купата на страната. Миналата година стана треньор.

В началото на пресконференция преди мача тази вечер той прочете изявление, в което подчерта, че клубът не се отделя от народа си и че заминаването на Партизан за турнира в Русия е осъдно.

Той твърди, че по този начин Партизан е изразил знак на солидарност с окупаторите на Украйна и убийците на украинския народ и затова няма да има официален протокол, свързан с мача. Не се очаква играчите на Динамо да се ръкуват с противниците преди мача.