ФУТБОЛНА ЛУДОСТ! Трима загинали на мач в Хондурас

Актуални новини
12:17 - 18 Август 2019
1205
ФУТБОЛНА ЛУДОСТ! Трима загинали на мач в Хондурас

Трима души са загинали, а най-малко десет са ранени след сблъсъци около Националния стадион на Хондурас в столицата Тегусигалпа, предават местните медии. Драмата стартира след като беше отменено местното дерби между Олимпия Депортиво и ФК Мотагуа. Причината е, че автобусът на ФК Мотагуа е бил атакуван с камъни от фенове на противника точно преди влизането в стадиона, предава вестник Ел Хералдо.

"Седем души са изведени от мястото на събитието с различна степен на наранявания, в това число и три малки деца. Други трима вече намериха смъртта си”, коментира говорителката на болница Ескуела- Лаура Шьонеер пред Радио Америка ХН, цитирана от БТА. Оказва се, че пострадалите са много повече.

Телевизиите в малката и бедна южноамериканска страна показват кадри с хаос и насилие, както и фенове тичащи по терена, след като мачът е отменен. Трима футболисти на Мотагуа пък са получили медицинска помощ след атаката на рейса им с камъни.

Двата отбора са от столицата Тегусигалпа и са най-популярните в града, като мачът между тях е известен като Ел Суперкласико. След първите четири кръга двата тима са съответно на 2-о (Олимпия) и 5-о място (Мотагуа).

Трима от футболистите на ФК Мотагуа също са били прегледани в болница след наранявания по лицата.