Футболната звезда Месут Йозил вдигна шумна сватба с Мис Турция (видео)

Кум на младоженците е президентът Ердоган

Спорт
20:58 - 07 Юни 2019
8777
Футболната звезда Месут Йозил вдигна шумна сватба с Мис Турция (видео)

Футболната звезда Месут Йозил вдигна шумна сватба с половинката си Амине Гюлше. Бившият германски национал от турски произход взе за булка популярната актриса и Мис Турция 2014 на пищна церемония в Истанбул. Двойката вече направи предсватбено празненство (на снимката горе), днес официализираха брака си с подписи, а купонът ще продължи тази нощ.

Булката е популярна у нас от турската сапунка "Сега и завинаги". Красавицата Гюлш пък е родена в Гьотеборг, Швеция в семейство на иракчанин и туркиня.

Заради приятелството си с Ердоган Йозил напусна националния отбор на Германия

Кум на младоженците е не кой да е, а президентът на Турция Реджеп Ердоган, който преди време се оказа косвена причина Йозил да се откаже от националния отбор на Германия. Миналата година футболистът публично подари своя екип на Арсенал на Ердоган, което не се прие добре в Германия заради политическото напрежение с Турция. 30-годишният Йозил е роден в Гелзенкирхен, трето поколение мигрант и без турско гражданство, но въпреки това винаги се е гордял с турските си корени. Именно заради това напусна Бундестима.

Йозил се прояви със страхотен жест, като обяви, че не иска подаръци и няма да води любимата си на меден месец, а вместо това ще събира дарения от гостите си за хора в нужда.

Вижте момент от сватбата на Йозил и Амине във видеото.