Футболният свят скърби - почина легендарният Радомир Антич!

Той е единственият треньор, водил Атлетико (Мадрид), Реал (Мадрид) и Барселона

Спорт
11:11 - 07 Април 2020
1493
Футболният свят скърби - почина легендарният Радомир Антич!

Легендарният сръбски треньор Радомир Антич почина на 71-годишна възраст, съобщи официалният сайт на Атлетико Мадрид.

Той е единственият треньор, водил Атлетико (Мадрид), Реал (Мадрид) и Барселона. Под негово ръководство Атлетико спечели дубъл (първенството+купата) през 1995-96 година, а Любослав Пенев отбеляза 16 гола през въпросния шампионски сезон.

Най-големите успехи на Антич в треньорската му кариера са в Атлетико. Той бе начело на "дюшекчиите" през втората половина на 90-те, като изведе отбора до Купа и титла на Испания с Любослав Пенев в състава си.

Антич бе треньор и на Барселона за няколко месеца през 2003-а. Освен това е водил и другия гранд Реал Мадрид, както и Реал Сарагоса с Наско Сираков в състава, Реал Овиедо с Георги Йорданов-Ламята и Селта Виго.

Като национален селекционер на Сърбия успява да класира страната за Мондиал 2010.

Като футболист започва в Слобода Ужице и само след един сезон е привлечен в Партизан Белград, където преминава по-голямата част от кариерата му.

През лятото на 1976 г. подписва с Фенербахче, а две години по-късно преминава в Реал Сарагоса. През 1980 г. Антич подписва с английския втородивизионен Лутън и още в първия сезон печели промоция за елита, където играе още три сезона.