Футболното първенство започна със съмнения за уреден мач

„Славия“ обърна мнооого странно „Витоша“ Бистрица с 3:2 напук на клетвите за феърплей

Спорт
21:11 - 14 Юли 2019
5715
Футболното първенство започна със съмнения за уреден мач

Футболното първенство в България стартира със съмнения за уреден за нуждите на черното тото мач. Мнозина спортни журналисти и мнителни запалянковци изразиха публично подозренията си от развоя на мача „Славия“ – „Витоша“ Бистрица (3-2).

Срещата с пет отбелязани попадения на стадиона в „Овча купел“ мина през драматичен обрат, след като гостите водеха на полувремето с 2:1, но през втората част „Славия“ наниза две попадения. Победния гол за „белите“ падна 2 минути преди края на срещата, след като младежкия национал Калоян Кръстев засече с глава центриране.

Не само обърнатия след почивката резултат, но и играта на двата отбора навя подозрения за договорка. След победата на „Славия“ ексцентричния бос на „белите“ Венци Стефанов сякаш подигравателно коментира, че вече няма да има нагласени мачове в родния футбол заради намесата на премиера Бойко Борисов. „Радвам се, че премиерът се намесва. С целия си авторитет, министър на вътрешните работи, главна прокуратура, което показва, че нещата ще бъдат сериозни. Това значи, че ще има по-малко задкулисие, което ще вдигне нивото на първенството. Хиляди пъти съм го казвал“, коментира Венци Стефанов срещата, която Бойко Борисов организира в Министерски съвет с участието на Георги Домусчиев („Лудогорец“), Гриша Ганчев (ЦСКА) и Васил Божков (неформален собственик на „Левски“).

Първия кръг от Висшата ни футболна лига ще се запомни и с куриозния дебют на „Арда“ Кърджали в елита. Отборът домакинства на „Ботев“ Пловдив, а мачът се игра два дни заради проливни валежи и завърши 0:0. Шампионът „Лудогорец“ без проблем се справи с другия новак „Царско село“, побеждавайки с 2:0 в Разград.

Претендентът за титлата – ЦСКА, пък направи грешна стъпка и завърши наравно 2:2 с Етър на „Българска армия“. „Червените“ на два пъти повеждаха – първо Соу отбеляза от дузпа още в 4-а минута, а в 73-а минута тийнейджърът Митков направи 2:1, след като Даниел Младенов бе изравнил. В 78-а минута Младенов за втори път възстанови равенството, за да вгорчи рождения ден на почетния президент на ЦСКА Димитър Пенев

 ЦСКА направи грешна стъпка в първия кръг, завършвайки 2:2 с "Етър" на "Българска армия"

Резултатите от останалите мачове: „Ботев“ Враца – Берое 1:3, „Черно море“ – „Локомотив“ Пловдив 3:1. Утре от 20:30 часа е мача „Дунав“ Русе – „Левски“.

Снимки: sportal.bg