Фюри прибира £26,2 млн. за боя с Уайт, а сега ще трябва да отърве и затвора

Спорт
15:59 - 25 Април 2022
2381
Фюри прибира £26,2 млн. за боя с Уайт, а сега ще трябва да отърве и затвора

Тайсън Фюри ще получи £26,2 милиона, след като запази световната титла на WBC в тежка категория с уникален нокаут над Дилиън Уайт.

Циганския нокаутира Уайт в шестия рунд. Победата на Фюри бе пред 94 000 души на стадион „Уембли“, а след нея той обяви, че може би това е бил последният двубой в кариерата му.

Преди него двата лагера се бяха споразумели да делят 80/20 в полза на Фюри. След мача обаче май този процент стана 82/18, съобщава „Дейли Мейл“.

Първоначално Фюри трябваше да получи £23 милиона като основен дял за битката, а след като спечели титлата, той прибавя и допълнителни £3,2 милиона като бонус за победител.

За сравнение, Уайт ще получи само £5,8 милиона от една от най-големите битки в историята на британския бокс.

След всичко това, сега шампионът трябва да се измъкне и от затвора, тъй като може да бъде съден за връзки с шефа на ирландския наркокартел Даниел Кинахан.

Фюри може да бъде обвинен като съучастник. Кинахан е собственик на основната промоционална компания - MTK Global, с която боксьорът има договор. Известно е, че Циганския крал почива с Кинахан в Дубай през февруари.

Всички активи на ръководителя на ирландския наркокартел в размер на 5 милиона долара бяха замразени. За информация при залавянето на Кинахан британските служби обещават награда от 5 милиона долара.