Фюри: С Усик ще е битката на века

Спорт
11:18 - 24 Януари 2023
2359
Фюри: С Усик ще е битката на века

Шампионът на WBC в тежка категория Тайсън Фюри говори за възможна битка с украинеца Олександър Усик. Очаква се през пролетта непобедените боксьори да се изправят един срещу друг и да определят първия абсолютен световен шампион в дивизията от времето на Ленъкс Люис.

„Това ще е битката на века. Ако си спомняте, първата битка между Мохамед Али и Джо Фрейзър беше рекламирана като битката на века. И преди тази битка на века, имаше друга голяма битка в тежка категория между Джак Демпси и Джийн Тъни. Те се биха в Бостън и имаше рекордна посещаемост.

Това беше битката на века, като на Али и Фрейзър. И сега е Тайсън Фюри срещу Олександър Усик. И това е първата битка в историята за четири пояса в тежка категория. Никой не е правил това преди.

Да, имаше абсолютен световен шампион в тежка категория, но той нямаше четири титли. Това ще бъде първият път в ерата на четирите пояса, така че ще бъде първият път, когато боксьор в тежка категория е безспорен шампион с четири титли в битка на века.

Ние сме двама непобедими шампиони. Аз съм двукратен шампион, а той е двукратен шампион в две теглови категории. Това е много интересна битка. Гигантът ще се бие с обикновен боксьор в тежка категория.

Но това ще бъде и двубой на ловък левичар срещу гигант, който контраатакува, върви напред… И прави всичко. Мога да правя всичко, което той прави много добре“, каза Фюри в YouTube канала на iFL TV.