Г-н Кралев, добро утро, спортът ни отдавна е престъпление!

Коментар
11:38 - 24 Септември 2019
8077
Г-н Кралев, добро утро, спортът ни отдавна е престъпление!

Български боксьор почина на ринга, оказа се, че той е жив, защото имало злоупотреби, загина друго момче, което беше обвинено от министър Кралев, че е извършило престъпление. Вчера Красен Кралев каза, че спортистът е умрял, защото бил неподготвен, днес за да замаже гафа се изказа, че това било престъпление. 

За съжаление българският спорт отдавна е престъпление, само като погледнем футбола, просто ни е срам да си помислим какво се случва в тези спортове, които не са под лупата на общото наблюдение. Неподготвен е не загиналия спортист, неподготвена е държавата да развива спорт.

Хубаво г-н министър, това е престъпление, но защо държавата търпи всичко това вече толкова години? Защо в Румъния най-богатият футболен собственик Джиджи Бекали (на снимката) влезе за дълго в затвора, а у нас и децата знаят, че се раздават пари за съдии, за купуване на играчи и реакция от никой няма. Защо вече и Левски- ЦСКА не могат да напълнят дори наполовина един стадион, когато играят помежду си? 

На детски футболен мач след загуба 13-годишни хлапета казват на другия отбор, че са купили съдията. Това ли е спортът ни? Тъжно е! 

Това не е престъпление, г-н Кралев, това е повече от престъпление и повече от скандал, да загине човек със самоличността на друг, това може да е за съжаление само българска история!  

С този случай не само ударихме дъното в спорта, просто сринахме всичко до основи. 

Боксът е един спорт, с който страната ни винаги се е гордеела, жалко, че петното вече го има. Но то не е само в този спорт, то е за цялото ни общество.

Но каквато ни е държавата, такъв е и спортът, дано всичко това се промени, но едва ли, затова в медиите ще четем само за счупени седалки, наказани футболисти и починали боксьори. 

Да, вярно е, най-лесно е да обвиним в престъпление, починалото момче, мир на праха му, но не той е престъпник, престъпна е системата, която позволява това да се случва.

Нека най-после държавата да се намеси в родния спорт, за и да го изчисти до основи. Ако имаме все още държава?!? Боксьорът Борис е мъртъв, боксьорът Исус е жив, но другият Исус вижда всичко, засрамете се поне от него и вземете мерки да имаме истински спорт... поне след 20 години!