Г-н Заможен, ЦСКА не е къщичка за пиленца

Гриша Ганчев показа как таралежите се превръщат в мишки

Спорт
15:51 - 16 Февруари 2021
12094
Г-н Заможен, ЦСКА не е къщичка за пиленца

Гриша Ганчев май ще излезе голям комарджия, след като толкова добре блъфира. Снощи, явно под въздействие на емоциите, собственикът на ЦСКА обяви, че се оттегля и оставя клуба. Със сигурност е подразнен от нечии изказвания или декларации от фенове, които не успяха да преглътнат политиката на клуба, а именно - продажбата ва Али Соу и подрязването на мераците за титла на червените, която им се изплъзва вече 13 години.

Дано си удържи на думата, тъй като така правят джентълмените, които са завършили образованието си в Англия. Както синът на г-н Ганчев - Данаил.

До момента нито едно обещание не беше спазено от г-н Заможен, както започнаха да го наричат след онази гръмка пресконференция на терена на "Армията", където декларира обичта си към армейците. Години по-късно, се оказа, че Ганчев хвърли феновете като пушечно месо, за да бранят клуба, който му помогна в същото време да оцелее - и в бизнеса, и в живота.

Дори нещо повече - Гриша Ганчев, който преди твърдеше, че е пътувал до София с колело, за да гледа мачовете на любимия си ЦСКА, се подигра със съобщението до медиите, а именно - да пожелае на отбора титла, купа и... Шампионска лига!? И това, ако не е подигравка - здраве му кажи!

Какво постигна той за този период в ЦСКА? Единственото, което успя, е базата в Панчарево, която облагороди и приведе във вид. Но на "Българска армия" не беше закован и пирон, очаквайки прословутото разрешение за строеж на нов стадион или каквото и да било там. Постоянно имаше спънки, но той не излезе нито един път да каже открито за какво става дума и кой слага прът в колелата на ЦСКА. Може би има и причина да мълчи, а сега просто си търси удобен момент, за да напусне кораба и да не налива повече пари. Въпреки че Ганчев достатъчно футболисти изтъргува и клубът със сигурност е на плюс, макар и някъде да се твърди обратното. Ето, това дразни феновете, които реагираха след продажбата на Соу, независимо от добрата оферта за гамбийския нападател. Да, но ЦСКА не е ФК Сергия - контрираха от Северната трибуна. За часове се появиха куп декларации и позиции, които приравниха червените много бързо с вечните плачковци от "Герена" и факири на писането по медиите.

И с какво г-н Заможен е по-различен от Лупи или Гърнетата? Та, Александър Томов направи така, че ЦСКА да отвява редовно плявата на Левски и да финишира с 16 точки като шампион. Както и да е...

Но за този период колко пъти Гриша Ганчев се появи пред медиите, колко пъти изрази гласно позицията си, заставайки с лице, а не чрез ведомствени медии, колко пъти се появи на мач на ЦСКА, дори и във важните?

И това както и да е...

Важното е, че сега г-н Ганчев пак ще се извърти от думите си и ще остане, което е и единственият му правилен ход. Защото знае какви са реалностите, но и го дължи на феновете, които застанаха зад него. Тръгне ли си, то вече връщане назад няма и няма път към Борисовата градина за г-н Заможен. Защото ЦСКА не е къщичка за пиленца, а царството на Лъвовете. Нищо, че той показа как таралежите, които уж щяха да дойдат с него на "Армията", се превърнаха постепенно в малки сиви мишки.