Габриел брани Василев: Има право да си избере екип

Предстои бюджет и темите за събирането на приходите са изключително важни

Новини
19:10 - 07 Юни 2023
4145
Габриел брани Василев: Има право да си избере екип

Следващата седмица трябва да започнат разговори между преговорните екипи на парламентарните групи на "Продължаваме Промяната - Демократична България" и ГЕРБ-СДС заедно с министрите, за да бъдат финализирана управленската програма на новия кабинет, каза след правителственото заседание вицепремиерът Мария Габриел.  

"В тази управленска програма ще бъдат изложени на преден план онези краткосрочни приоритети, които ще ни позволят да имаме резултати и така да убедим българските граждани, че това правителство не само е работещо, а е и стабилно", заяви Мария Габриел.

На заседанието на кабинета финансовият министър Асен Василев е изложил мотивите си за смяната на изпълнителния директор на НАП и за връщането на поста обратно на Румен Спецов, каза още Габриел: 

"Предстои бюджет и темите за събирането на приходите са изключително важни, така че той има своето право да разчита на свой екип".

Земетресението в Пловдивско също е било тема на днешното правителствено заседание: 

"В момента се оценяват материалните щети, това са неща, които са изключително важни, аз също бих се присъединила към посланието да бъдат спокойни и родителите, и децата, и учителите".