Габриела Петрова отпадна на олимпиадата, прецакаха я за милиметри

Топ
20:42 - 02 Август 2024
2043
Габриела Петрова отпадна на олимпиадата, прецакаха я за милиметри

Габриела Петрова не успя да влезе във финала на троен скок на олимпиадата. Тя записа 13,77 метра в първия си опит в квалификацията, което се оказа крайно недостатъчно. След това направи фаул и в поседния записа 13,67 метра.

Точно вторият опит предизвика полемика. Нарушението не бе показано на Габи в сектора. След това българската делегация подаде контестация, която бе отхвърлена заради милиметри.

Нарушението на Габриела увеличено многократно.

"Несправедливо е", заяви Габи след състезанието.

"Ако ми бяха показали нарушението, можеше да променим разбега. Не е нормално за такъв форум.  В третия опит тръгнах да рискувам и технически не се получи. Мисля, че с този опит влизах във финала. Видяхте с какъв резултат се затвори финала. Да, имахме проблеми с подготовката, но това не е оправдание. Щом съм тук, значи съм добре", обясни Габи.

Квалификацията бе невероятно силна, след като цели шест състезателки скочиха над нормата от 14,35 метра - Леганис Перес Ернандес (Куба),  Шанийка Ричардс (Ямайка), Джасмин Мур (САЩ), Лиадагмис Повеа (Куба), Ана Пелетейро-Компаоре (Испания), Дария Деркач (Италия) и Теа Лафонд (Доминиканска република). Първите 15 в класирането бяха с опит над 14 метра, а финалът се затвори на 14,05 метра.