Габриела Петрова: Щях да вляза във финалите, но ме ощетиха

Емоцията сама по себе си беше страхотна, сподели атлетката ни

Спорт
17:14 - 05 Август 2024
1027
Габриела Петрова: Щях да вляза във финалите, но ме ощетиха

Лекоатлетката Габриела Петрова се прибра в Бългрия след третото й участие на Летни олимпийски игри. Българката се класира на 21-о място в квалификациите в тройния скок.

“Емоцията сама по себе си беше страхотна, вълнуваща. Разбира се, че ми се искаше резултатът от моето участие да е по-добър, но за жалост, това са фактите. Мисля, че имаше ощетяване. Както се видя и в измервателната уредба, смятам, че не беше справедливо опити като моя да се отсъждат като фал, а други с видимо по-голямо пристъпване да бъдат допускани”, заяви Петрова.

“Смятам, че щеше да е достатъчно да влезна във финалите, ако бяха признали опита ми. Усетих, че опитът стана хубав. Не сме подали контестация, защото ми казха, че това е фал и резултатът няма да се промени”, допълни Петрова.

“Просто непрофесионализъм и огромна грешка от страна на организаторите. Особено на планетарен форум. Вие знаете колко много подготовка е това нещо и се случва веднъж на четири години. Не знам дали ще има следваща Олимпиада за мен.

Родната спортистка коментира и участието на боксьорките Имане Хелиф и Лин ю Тин на Игрите в Париж. Двете състезателки имат история на неуспешни тестове за полова принадлежност в миналото и това породи дискусии дали тe трябва да бъдат допускани до ринга във френската столица.

"Много неприятна ситуация. Това е неравностойно и нечестно. Несправедливо", заяви Габриела.