Гаджев : Основният ни проблем остават мигрантите

На въпрос дали Борисов ще бъде премиер, ако ГЕРБ спечелят, кандидатът за депутат заяви, че лидерът им е готов на всякакви жертви

Новини
18:44 - 05 Октомври 2024
3214
Гаджев: Основният ни проблем остават мигрантите

Категорично основният проблем за националната ни сигурност е засиленият миграционен натиск. Това заяви в студиото на НОВА Христо Гаджев.

По думите му конфликтът в Близкия изток може да предизвика нова миграционна вълна към Европа, което означава, че България трябва да свърши своята работа по отношение на охраната на границите. „Това е основен приоритет, който трябва да залегне при следващото управление”, категоричен е Гаджев.

Той заяви, че конфликтът между Иран и Израел надали ще се превърне в пълномащабна война. „Израел води антитерористична операция срещу прокситата на Иран „Хамас” и „Хизбула”, допълни кандидатът за народен представител.

Гаджев лаконично коментира и задържането с белязани пари на кандидат-депутата от „Алианс за права и свободи” Джейхан Ибрямов. Той припомни, че всеки е невинен до доказване на противното и призова съдебната система да свърши работата си съвестно, без да дава оценки дали Ибрямов е виновен, или невинен.

Попитан дали лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде кандидат за премиер, ако партията спечели изборите, Гаджев отговори, че световната практика е такава. „Той показа, че мисли за държавата и е готов на всякакви жертви само и само тя да върви напред. Аз съм убеден в неговата държавност”, подчерта кандидат-депутатът.