Гълъб Донев към новата власт: Бъдете разумни, работете в интерес на България

Готов съм да сдам поста на служебен премиер в момента, в който го приех, увери премиерът

Новини
12:51 - 06 Юни 2023
909
Гълъб Донев към новата власт: Бъдете разумни, работете в интерес на България

Осигурихме спокойствие и предвидимост. Осигурихме на бизнеса спокойна среда, така че предаването на управлението ще протече спокойно. В това увери служебният премиер Гълъб Донев на влизане в Народното събрание.  

Готов съм от момента, в който поех поста на служебен премиер да го предам на следващия министър-председател с прието редовно правителство, което да има парламентарна подкрепа. 

Най-важно е да има работещо редовно правителство, заяви той.

Приоритетите сами ще си ги определят, но важно е акцентите да са тези, които поставят българските граждани. А хората очакват едно правителство да решава най-наболелите им проблеми. 

Всички системи в държавата функционират нормално, увери Донев. Направихме така, че всички уязвими групи да получат по-висока подкрепа, добави той.

Няма забавяне по Плана за възстановяване, миналата година заварихме нула стартирани европейски програми, уточни премиерът. 

Да бъдат разумни, да вземат решения, важни за България, да работят в интерес на България и да защитават интереса й навсякъде по света. Това посъветва следващите управляващи служебният министър-председател.