Гълъб лаконичен: Редовното правителство не може да догони рейтинга, който имаше служебното

Бившият премиер изрази надежда кабинетът да издържи

Новини
15:32 - 03 Август 2023
2201
Гълъб лаконичен: Редовното правителство не може да догони рейтинга, който имаше служебното

„Това не са сериозни критики, а смешен плач, с цел отвличането на общественото внимание от важните за деня теми.“

Това каза пред журналисти бившият служебен премиер Гълъб Донев, който коментира критиките на настоящият министър-председател Николай Денков и министри от кабинета към работата на служебното правителство. 

"За тези два месеца редовното правителство се

похвали с два законопроекта, които всъщност са разработени от служебното правителство.

Всички останали законопроекти по Плана за възстановяване и устойчивост, които още Народното събрание не е разгледало и приело, са внесени от служебното правителство", отбеляза Донев. 

Той тълкува критиките на сегашното редовно правителство от гледна точка на високият рейтинг, с който е приключило мандата си служебното. 

"Обикновено всички правителства в края на мандата си излизат с много нисък рейтинг. Служебното правителство излезе с рейтинг, който не е удобен на политическите сили.

Редовното правителство още не може да догони този рейтинг, който има служебното правителство.

Нормално е редовните правителства да стартират с висок рейтинг, с кредит на доверие, който им се гласува - и от страна на политическите партии в парламента, и от страна на гражданите, но това не се случи с това правителство, то тръгна с изключително нисък рейтинг", коментира Гълъб Донев, който е началник на кабинета на президента Румен Радев.

Бившият служебен премиер изрази надежда редовното правителство да издържи: „На България ѝ трябва редовно правителство, на България ѝ трябва предвидимост в действията на правителството, на България ѝ трябва правителство, което да познава и да води държавните дела по обществения дневен ред, не по политическия“.