Гълъбинов и Специя измъкнаха точка от лидера Интер

Ювентус сътвори обрат и победи Парма след голове на защитници, Милан се изложи

Спорт
11:54 - 22 Април 2021
2039
Гълъбинов и Специя измъкнаха точка от лидера Интер

Специя на Андрей Гълъбинов взе точка от лидера Интер в Серия А след 1:1 в двубой от 32-ия кръг на Калчото. Българският национал се появи в игра в 62-ата минута.

Тимът на Антонио Конте е лидер в класирането на италианския шампионат с 76 точки. Втория Милан е с десет по-малко. Специя е на 15-а позиция с 33 точки.

Специя поведе в резултата в 12-ата минута. Фариас стреля от границата на наказателното поле и даде аванс на своя тим, след като Ханданович не се намеси убедително.

В 21-ата минута след центриране от корнер Лаутаро Мартинес стреля от воле, но не уцели добре топката и тя излезе в аут. Три минути след това отново след ъглов удар Мартинес стреля, но топката излезе в нов корнер.

В 38-ата минута Николо Барела стреля технично, но неточно. Само минута след това Хакими центрира в малкото наказателно поле, Салва Ферер не успя да се справи убедително със ситуацията и топката попадне в Перишич, който я оплете в мрежата за 1:1.

В 49-ата минута Лаутаро Мартинес нахлу в наказателно поле и стреля, но Иван Проведел спаси удара с помощта на гредата. В 62-ата минута българският национал Андрей Гълъбинов се появи в игра за Специя.

В 65-ата минута Барела центрира остро, но Хакими не успя да засече топката.

В 68-ата Ромелу Лукаку пресече пас на Ардиан Исмайли и изскочи сам срещу Проведел, но се забави и не нанесе удар когато трябваше. Все пак се стигна до изстрел на белгиеца, но Проведел изби.

В 76-ата след центриране от фал Шкриняр засече топката, но Проведел я закова на голлинията. В 80-ата Лаутаро стреля от дистанция, но в гредата.

В 84-ата минута Хакими подаде към Лукаку, който вкара топката във вратата на Специя, но попадението не бе зачетено заради засада, потвърдена и с ВАР.

Три минути след това и Лаутаро Мартинес вкара, но отново засада не позволи на Интер да поведе в резултата.

В друг мач от кръга Болоня завърши наравно 1:1 с Торино, но Валентин Антов не се появи в игра за тима на Синиша Михайлович. Муса Бароу бе точен за "рособлу", а Роландо Мандрагора се разписа за "биковете".

Ювентус победи с 3:1 Парма у дома в двубой от 32-рия кръг на Серия А. Гостите поведоха с гола на Гастон Бругман, но бианконерите“ обърнаха и спечелиха трите точки. И трите попадения за Юве бяха дело на защитници. На два пъти се разписа Алекс Сандро, а едно попадение добави Матайс де Лихт.

С победата торинци се изкачиха до третата позиция в таблицата с 65 точки, на 1 зад втория Милан. Росонерите допуснаха поражение с 1:2 от Сасуоло.

Първата опасност към една от двете врати дойде в 7-ата минута, когато Хуан Куадрадо опита центриране. Топката хвана коварна траектория. Вратарят на Парма Симоне Колобми обаче внимаваше и се намеси.

Малко след това Пауло Дибала и Кристиано Роналдо комбинираха. Португалецът стреля, но Колобми отново се намеси.

В 10-ата минута Парма имаше претенции за дузпа за игра с ръка на Данило. Главният съдия обаче прецени ,че няма основания за 11-метров наказателен удар и отсъди корнер.

В 25-ата минута изненадващо Парма излезе напред в резултата. Гастон Бругман стреля директно от пряк свободен удар и прати топката в мрежата на Буфон за 1:0.

В следващите минути Юве вдигна оборотите и потърси изравняване. В 28-ата минута Дибала си освободи пространство за изстрел. Аржентинецът стреля от границата на наказателното поле, но над напречната греда.

Десетина минути преди почивката Леонардо Бонучи засече с глава центриране, но прати топката над вратата.

В 42-рата минута Роналдо се строполи в наказателното поле след съприкосновение с противник, но главният съдия отново не даде дузпа. При последвалия корнер обаче равенството бе възстановено. Матайс де Лихт свали с глава към Алекс Сандро, който вкара за 1:1.

В началото на втората част Юве стигна до пълния обрат. Хуан Куадрадо центрира, а Сандро вкара втория си гол в мача за 2:1.

В 63-тата минута Артур изчисти топката на сантиметри от голлинията след удар с глава на Осорио. В 68-ата минута домакините вкараха трети гол, с който сложиха точка на спора. Матайс де Лихт надскочи всички при центриране от ъглов удар и порази вратата на Колобми за 3:1.

В заключителните 10 минути от редовното време Парма пропиля два шанс да върне интригата в мача. Последният съдийски сигнал прозвуча при непроменен резултат и Юве прибави три точки към актива си.

Резултати от останалите мачове от Серия А:

Дженоа – Беневенто 2:2

Кротоне – Сампдория 0:1

Удинезе – Каляри 0:1