Галатасарай посече Молде секунди преди края

Турският гранд си тръгна с усмивка от Норвегия след зрелищен сблъсък

Спорт
11:16 - 24 Август 2023
1966
Галатасарай посече Молде секунди преди края

Галатасарай спечели драматично с 3:2 гостуването си на Молде от плейофа за влизане в групите на Шампионската лига. Това бе първи двубой между двата тима, а турският гранд успя да изтръгне ценен успех, който му дава предимство преди реванша.

Домакините първи взеха преднина в мача още в 8-ата минута. След центриране от корнер Мартин Елингсен се извиси и с глава отбеляза за 1:0.

Галатасарай обаче направи обрат в рамките на 4 минути. Първо в 25-ата Серджо Оливейра стреля от фаул и след рикошет в стената топката се озова във вратата за 1:1.

В 29-ата минута Мауро Икарди получи дълъг пас в наказателното поле и с красив изстрел от воле заби кълбото под напречната греда за 1:2.

Молде обаче възстанови равенството в 56-ата минута. Тогава Ерлинг Кнудцон центрира отдясно и Кристофър Хауген стреля от воле за 2:2.

В добавеното време обаче гостите измъкнаха победата. Икарди отново показа класа и елегантно се измъкна от опеката на прекия си пазач, след което подаде на непокрития Фредрик Мидшьо, за когото остана да прати топката в опразнената врата за крайното 2:3.

Така Галатасарай вече е с предимство преди реванша, а той е в Истанбул, което дава още поводи за оптимизъм на турците. За Молде остава да се надява да успее да сътвори изненада край Босфора.