Галатасарай в групите на ШЛ, Йънг бойс попиля Макаби

Брага пак би Панатинайкос

Спорт
10:53 - 30 Август 2023
2540
Галатасарай в групите на ШЛ, Йънг бойс попиля Макаби

Галатасарай постигна трудна победа с 2:1 в реванша с Молде от плейофа за влизане в групите на Шампионската лига. Това бе изключително ценен успех за турския гранд, който му гарантира класиране в групите на най-силния клубен турнир. Той бе спечелил и първия мач в Норвегия с 3:2 и с общ резултат 5:3 продължава напред в турнира.

Срещата започна отлично за Галатасарай, който поведе в резултата още в 7-ата минута от дузпа, отсъдена за задържане срещу Мауро Икарди. Аржентинецът изпълни наказателния удар и вкара за 1:0.

Молде обаче не бе готов да се предаде и в 66-ата минута възстанови равенството. Ерик Хестад бе точен след хубава атака по десния фланг..

Гостите можеха да направят пълен обрат и да изравнят общия резултат от двата мача. В 82-рата минута те пратиха за втори път топката във вратата на "Чим бом", но попадението на Ветон Бериша не бе зачетено заради засада. В добавеното време на мача Галатасарай реши всичко в своя полза, а героят бе Анхелиньо, който отбеляза красив гол от фаул за крайното 2:1.

Брага се наложи с 1:0 в Атина и така си гарантира място в групите, след като бе спечелил и първия двубой на свой терен с 2:1.

Брага издебна своя момент, който дойде в 83-тата минута. Тогава гостите организираха бърза атака, Брума бе изведен в наказателното поле и от труден ъгъл успя да промуши кълбото във вратата за 0:1. В добавеното време домакините завършиха мача в намален състав, след като Хуанкар бе изгонен с втори жълт и червен картон за фаул в гръб.

Йънг Бойс  спечели с класическото 3:0 реванша срещу Макаби (Хайфа) от плейофа на турнира. Първата среща бе завършила 0:0.

Срещата можеше да се развие и по друг начин, ако в 5-ата минута бе зачетен голът на Долев Хазиза, който порази вратата на Антони Рачопи, но се оказа, че е бил в засада.

Йънг Бойс реагира в 22-ата минута, когато Седрик Итен се разписа с глава за 1:0. Само 7 минути по-късно резултатът бе удвоен. Домакините организираха контраатака Мешак Елия центрира отдясно и Абдулайе Сек си отбеляза автогол. 

В 46-ата минута на втората част швейцарците решиха всичко с трети гол. Една лошо изчистена топка попадна във Филип Угринич, който стреля от границата на пеналта за 3:0.