Галена Великова има частен самолет

Съдбата срещнала талантливата заралийка с голямата й любов в Гърция, той се развел заради нея

Нещо за четене
14:43 - 18 Април 2024
5914
Галена Великова има частен самолет

Вече 22 години името на Галена Великова се асоциира с танц, шампион, професионализъм и международно признание. Републиканска шампионка на България по спортни танци цели 5 поредни пъти печели и шампионата на Гърция, а впоследствие жъне успехи в целия свят и като спортист, и като хореограф, и треньор на стотици шампиони. Тя е и международно признат съдия, както и дипломиран юрист, и доктор по танцова терапия. Усмихнатата шампионка е горд собственик на верига танцови училища в Гърция и от 25 години е омъжена за гръцкия бизнесмен Константинос Хайнас. Всяка седмица тя пътува от Гърция до България заради шоуто „Денсинг старс“, където е съдия.

Преди години съдбата срещнала талантливата заралийка с голямата й любов в Гърция. Галена преподавала спортни танци, а Константинос искал да открие танцово училище. Чувствата им пламнали бавно, но горят до днес. Свързва ги и общ бизнес – въртят 10 танцови школи, които се славят с много добро име.

Преди да се впусне в това начинание, Константинос имал промоутърска компания в Лондон и организирал концерти на звезди от ранга на „Ролинг Стоунс“, Мадона и Шер. Печелил много добре, но не бил щастлив. Милионерът бил женен, но със съпругата си не се разбирал. Галена му поставила изрично условие – за да имат отношения, да се разведе с жена си. Така връзката им започнала на чисто.

Галена и мъжът й не бързали да станат родители, за да може тя да направи кариера. „Решението да се забавя с децата беше осъзнато и осмислено. Аз съм съдия по спортни танци, тренирам шампиони от различни държави и дълги години пътувах постоянно. Не исках заради работата ми да липсвам от дома, друг да възпитава децата ми и да ги приспива вечер“, обяснява майката на 10-годишната Кейси и 9-годишната Зои.

Галена с мъжа си

Според нея всеки може да танцува, дори и най-голямото „дърво“, защото ритъмът е в човека, друг е въпросът, кой колко се отпуска и си позволява да го направи.

Разказва, че за първи път стъпва в залата за състезателни танци на 8 години. „Запали ме блясъкът на роклите – бяха толкова вълшебни, а когато започнах да получавам купи и медали, любовта към танците пламна още повече и не ме е напуснала и до днес“, споделя чаровната дама.

Благодарение на танците Галена Великова се научава да си поставя цели и да ги постига с много усилена и дисциплинирана работа. Затова извън сцената е много сериозна и консервативна. „Забелязвам, че и голямата ми дъщеря е същата. Предсказуема съм – например винаги сядам на един и същ стол“ – признава съдията по спортни танци.

Въпреки че през годините Галена Великова придобива голяма популярност в шоубизнеса и театъра, тя всъщност е юрист по образование. Възнамерявала да прави кариера като прокурор или адвокат, но съдбата решила друго. Тя има и академична титла като доктор по танцова терапия, която вече 15 години й помага на пациенти с депресия чрез иновативен авторски модел, който дава резултати даже и при пациенти с болестта на Паркинсон. „Моите цели винаги са били да печеля награди, медали и да имам призвание, но винаги още от малка виждах, че в танците има и терапевтична сила“, казва Галена Великова.

За да подготви докторат за танцовата терапия, тя започнала да работи с 60 човека, които били болни от тежка форма на депресия. Методът се базира на това, че с танцуването човек освобождава своите негативни емоции – определени чувства, които иначе е свикнал да потиска вътре в себе си. „Да затваряме емоциите си под похлупак, е изключително вредно и води до много заболявания. При всички хора, които участваха в моята танцова терапия, се наблюдаваше значително подобрение на състоянието, при това още след 3-ата или 4-ата процедура“, пояснява още Великова за това, как помага с танци.

Съдията от „Денсинг старс“ се постарала и да окаже помощ и на болни от Паркинсон. Известно е, че това заболяване не се лекува напълно. Но все пак може да се помогне на страдащите да подобрят значително качеството на своя живот. „Щастлива съм, че танцовата терапия и при тях подейства много добре. Имах възможност да пътувам до САЩ за участие в предаване във формата на „Денсинг старс“. С учудване видях колко много хора, които имат успешни кариери в различни сфери на живота, са депресирани и започват деня си с хапчета. Това, за съжаление, е бичът на нашия век. Вярвам, че танцуването може да помогне на всеки да се чувства по-добре в собствената си кожа и да живее пълноценно“, споделя вечно усмихнатата дама.

В края на миналата година съдийката от „Денсинг старс“ се кандидатира за областен съветник в район Атика и застана редом с едно от емблематичните обществени лица на Гърция – бившият заместник министър на гражданска защита Никос Хардаляс, който спечели с голямо мнозинство още от първи тур. Великова иска най-доброто за дъщерите си и заради това решава да се пробва в политиката. „Децата ми ходят на българско училище, вкъщи говорим на български. Аз подпомагам и трите български училища в Атина“ – признава Галена, която не иска да скъса връзката си с родината.

Красавицата признава, че децата напълно са променили живота й. „Съжалявам, че ми отне толкова дълго време, докато стана майка”, заяви преди години съдийката пред гръцка медия. Повече от 15 години Галена и съпругът й отлагаха създаването на потомство заради кариерата. Според слуховете републиканската шампионка е претърпяла около 10 неуспешни ин витро опита, преди да забременее успешно.

„Аз съм много щастливо омъжена и наистина считам себе си за изключително голям късметлия, защото смятам, че личният живот е въпрос на късмет, а не на избор. След толкова години искам да благодаря на Вселената, че ме срещна с този мъж, с когото споделям живота си много щастливо”, разказа в едно от интервютата си Галена Великова.

Вместо да я затвори в кухнята, Константинос й подава ръка, за да върви нашето момиче още по-нагоре. И търпи безропотно жертвите, които прави в името на кариерата. Затова и до днес Великова казва, че половинката й е нейната най-силна подкрепа. Любовта им не е от пръв поглед – развива се във времето. Запознават се по време на състезание. Костас решава да се захване с бизнес, свързан с танци, а в центъра тогава е бъдещата му жена. Влюбва се в нея в мига, в който я вижда, въпреки че е семеен. И то не само заради професионализма, а най-вече заради усмивката, смеха, лекотата на общуване. Галена пък открива у него бърз и остър ум, оценява високо и грижовността му. Общ бизнес почват две години след запознанството си, тогава вдигат и сватба. До това време Галена вече идеално владее гръцки.

Двамата от години имат собствена яхта и дори частен самолет, с който много обичат да пътуват. Галена показа свои снимки от самия самолет, на който любимият й мъж я обучава на тайните на летателния апарат.

„Не съм особено екстремна личност, но обичам новите неща. Впускам се в тях през глава“, смее се Галена Великова, която не спира да се развива и постоянно пътува. Тя тренира шампиони от много държави и е постоянно по летищата, но това не й тежи, а я прави щастлива, защото върши това, което винаги е искала – занимава се с танци.