Галин Иванов става скаут в ЦСКА

До дни ще обявят назначението на бившия защитник на армейците

Спорт
15:44 - 02 Октомври 2024
966
Галин Иванов става скаут в ЦСКА

Двукратният шампион на България с ЦСКА Галин Иванов ще бъде назначен за скаут в клуба. Очаква се това да се случи до края на настоящата седмица.

За завръщането на бившия капитан на армейците в Борисовата градина се разбра преди няколко дни, а сега е ясна и позицията, която ще заема. Той се присъединява към скаутския екип на ЦСКА, който през лятото бе оглавен от Иван Славов.

Иванов изпълняваше такава роля в ЦСКА 1948 между ноември 2021 г. и август 2023 г., като участваше в привличането на бразилците Талис, Педриньо и Елитон. Първият играе на високо ниво в родното първенство, а другите двама бяха продадени в елита на Турция.

Бившият централен защитник присъства на откритата тренировка на ЦСКА през миналата седмица, а няколко дни по-късно изгледа и двубоя от Втора лига между дублиращия отбор на армейците и Янтра в компанията на бившия си съотборник Александър Томаш.

Иванов има 167 мача с червената фланелка във всички турнири и вдига титлата през сезони 1996/97 и 2002/2003. Освен със старши треньора Томаш е съотборник на „Армията“ и със спортния директор Филип Филипов.