Галин пипна маймунска шарка?

Постъпи в болница, след като над 8 часа поддържал близо 40 градуса температура

През ключалката
12:36 - 12 Септември 2024
1976
Галин пипна маймунска шарка?

Галин постъпи по спешност в болница преди дни, след като над 8 часа поддържал близо 40 градуса температура. Певецът сам съобщи за това в социалната мрежа, като сподели кадри, на които се вижда, че му вливат лекарства. Показа и термометъра, с който измервал температурата си периодично, преди да реши да потърси лекарска помощ. Няма как да не се забележи, че термометърът е с „пате“.

След като бе приет в болнично заведение, певецът не е споделял подробности за здравословното си състояние, нито кога ще поднови сценичните си изяви. Явно обаче е по-добре, защото показа в инстаграм онлайн поредица, която следял, както и някои новини, които са му направили впечатление. Преди около 4 месеца Галин пак бе закъсал със здравето. Тогава се бореше с упорит вирус и пак му се наложи да постъпи в болница.

Покрай здравословните премеждия на Галин в гилдията тръгна слухът, че той може да се е заразил с маймунска шарка. В последните месеци има бум на заболяването в Африка, а здравните власти алармираха, че заразата бързо пълзи и в Европа. Над 90% от заразените с маймунска шарка са хомосексуални, а болестта се предава по полов път, по време на телесна близост. Преди 2 години, когато за пръв път се чу за маймунската шарка в Европа, стана ясно, че на континента тя е плъзнала след гей оргии в Барселона и Мадрид. Тогава бяха заразени над 100 хомосексуалисти.

В момента сред гей общностите в Европа отново има бум на заболяването, а Галин доста често пътува и според слуховете се отдава на щури забавления в специализирани сауни и барове. Маймунската шарка започва като обикновен грип с много висока температура, стигаща до 40 градуса, след което тялото се покрива с неприятни обриви, приличащи на циреи. В България също има няколко регистрирани случая, но все още не е ясно дали певецът влиза в мрачната статистика. От снимките, които Галин публикува, не се вижда да има обриви по тялото. Ако обаче наистина е заразен с маймунска шарка, следва да отложи ангажиментите си поне за няколко месеца.